Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ν. Σμύρνη: Δημοτικά Συμβούλια 2016! And The Oscar Goes To...

Η χρονιά έφυγε, άλλος ένας χρόνος διοίκησης Τζουλάκη πέρασε, ας «τιμήσουμε» με χρυσό αγαλματάκι λοιπόν κάποιες από τις στιγμές που θέλουμε να θυμόμαστε μέσα από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Oscar καλύτερης Παραγωγής

Σταύρος Τζουλάκης - Δήμαρχος Νέας Σμύρνης: Για την ικανότητά του, αν και προχωρημένης ηλικίας πια, να κρατάει ενωμένη, λίγο πολύ, την παράταξή του, τουλάχιστον μέσα στην αίθουσα (όλα τα συμβούλια 2016)

Oscar Καλύτερης Ταινίας
Στάθης Κούπας: Για την ταινία του «Ο Προϋπολογισμός της χρονιάς» με τα τουλάχιστον 6-7 sequel αναμορφώσεων. Εσπασε ταμεία! Κρίμα που βγήκε ο χρόνος. Ακόμη θα αναμόρφωνε! (διάφορα συμβούλια 2016).

Oscar καλύτερης Σκηνοθεσίας
Μαρία Απέργη: Για την επιτυχία της το τελευταίο τετράμηνο να «σκηνοθετήσει» καλύτερα τις «παραστάσεις» του Δημοτικού Συμβουλίου. (Συμβούλια Μαιου 2016 και μετα)

Oscar Μεγαλύτερης Ειλικρίνειας

Πολύδωρος Συρίγος: «Διαβάζω την έγκυρη εφημερίδα της Ένωσης Συντακτών Τύπου»
(συμβούλιο Νοεμβρίου 2016). Όνομα δεν είπε...σιγά-σιγά!

Oscar Μεγαλύτερης «Επίδειξης πολιτικού τίτλου»
Μαριέττα Μπακαλοπούλου: «Εγώ είμαι Αντιδήμαρχος, δεν μπορείτε να μου αφαιρείτε το λόγο» (συμβούλιο Νοεμβρίου 2016) είπε ούσα Αντιδήμαρχος δύο μηνών.

Oscar Μεγαλύτερης Αυτογνωσίας - Παραταξιακής Πειθαρχίας

Νόρα Γαλανοπούλου: «Εγινα ρόμπα στο Γαλαξία» (συμβούλιο Ιουλίου 2016).

Oscar Καλύτερου Λεξιλογίου
Γιώργος Κουτελάκης: «Αυτός ο τύπος μπορεί να το βουλώσει;» απευθυνόμενος στον Κούπα (συμβούλιο Ιανουαρίου 2016)

Oscar Μεγαλύτερης Παραταξιακής Απειθαρχίας
Δήμητρα Νάνου: «Όχι στην πρόταση του Δημάρχου για απαλλοτρίωση του ακινήτου Πιπερίδη» (συμβούλιο Φεβρουαρίου 2016)

Oscar πιο Αποτυχημένης Επιμονής
Γιώργος Κουτελάκης: Για την επιμονή του να μην αποσυρθεί η πρόταση του Δημάρχου για απαλλοτρίωση του «ακινήτου Πιπερίδη» ΑΦΟΥ ο Δήμαρχος την απέσυρε (συμβούλιο Φεβρουαρίου 2016)

Oscar «Καλύτερης» Παρέμβασης
μοιράζεται στους
Μανώλης Γρηγοράκης: «Τα κλαδιά των δένδρων έχουν πιάσει μπαμπάκι και πρέπει να καθαριστούν» (συμβούλιο καπου το 2016)
Νικήτας Περαθωράκης: «Οι στολές του Πανιωνίου να μην αναγράφουν PBA αλλά ελληνικές λέξεις» (συμβούλιο κάπου το 2016)

Oscar Πρώτου Ανδρικού Ρόλου σε Δράμα

μοιράζεται και αυτό στους
Στάθη Κούπα- Γιώργο Κουτελάκη : Για την «απόδοσή» τους, μεταξύ άλλων, και στο πρόσφατο «ξεκατίνιασμά» τους στο συμβουλίου Δεκεμβρίου 2016 (διάφορα συμβούλια 2016)

Oscar Δεύτερου Ανδρικού Ρόλου σε Δράμα
Γιάννης Δημάκης: Για την «απόδοσή» του στην ανάγνωση της επιστολής της Ένωσης Συντακτών Ηλεκτρονικού Τύπου και Λοιπών Σύγχρονων Μέσων. Μέχρι και εμείς πιστέψαμε ότι δεν είχε πρόβλημα να την διαβάσει... λέμε τώρα (συμβούλιο Ιουλίου 2016)

Oscar Πρώτου Γυναικείου Ρόλου σε Δράμα
Κλαίρη Δεληγιάννη: Για τη σιωπηρή της «απόδοση» των τελευταίων 2 ετών στο θέμα των «συνεργατών» του Πολιτιστικού Οργανισμού, μεταξύ των οποίων πρωτοστατεί η κόρη της (σχεδόν όλα τα συμβούλια 2016)

Oscar Δεύτερου Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία
μοιράζεται στις
Κλαίρη Δεληγιάννη - Μαρίνα Ιακωβάκη: για τα συχνά «μαλλιοτραβήγματά» τους, όταν θέματα του «πριν και του σήμερα» για την Κοινωνική Πολιτική «πέσουν στο τραπέζι» (διάφορα συμβούλια 2016)

Oscar Πρώτου Ανδρικού Ρόλου σε Κωμωδία
Πάνος Λαδόπουλος: Για την «απόδοσή» του στην τοποθέτησή του, όταν τον διέκοπτε ο Κουτελάκης. Σηκώθηκε, πήγε μπροστά του και τον μάλωσε σε έντονο ύφος. Στο παρελθόν κόντεψε να ξηλώσει όλη τη μικροφωνική εγκατάσταση σε κάποια άλλη καλλιτεχνική του στιγμή (συμβούλιο Φεβρουαρίου 2016)

Oscar Καλύτερου Σεναρίου σε Κωμωδία
Αγγελος Βρεττός: για την «παράσταση του» να μετατρέψει τη «Λαική Συμπείρωση» ΚΚΕ του «ΟΧΙ σε όλα» σε «Λευκό σε όλα» και με αρκετό «ΝΑΙ» με μερικούς πάντα αστερίσκους (διάφορα συμβούλια 2016).

Σε μικρότερες Κατηγορίες

Oscar Μεγαλύτερης Υπομονής σε Δράμα
μοιράζεται στους
Δημήτρη Πανταζή - Κώστα Κλειδόπουλο - Θεόδωρο Καστόρη: Για την «υπομονή» τους να ζουν μια φορά το μήνα το πολιτικό «ψιλοθέατρο του παραλόγου» και να συνεχίζουν (διάφορα συμβούλια 2016), ειδικά ο πρώτος, με επιμονή και υπομονή.

Oscar Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους «Βουβού Κινηματογράφου»
Αφροδίτη Μάντζιου: Για τη σιωπηρή συμμετοχή της στα πολιτικά δρώμενα εντός αιθούσης (διάφορα συμβούλια 2016)

Oscar «Εξυπνότερης» Αποφυγής «βολών»
Γιώργος Κρικρής: για την ενημέρωση του σώματος πως μόλις πρόσφατα παρέλαβε ως εντεταλμένος καθαριότητας, ζητώντας έτσι χρόνο, πραγματικό και πολιτικό φυσικά, για να ενημερωθεί επί θεμάτων αρμοδιότητάς του. Smart indeed, τώρα για πόσο κανείς δεν ξέρει... (συμβούλιο Νοεβρίου 2016)

Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τον Ανδρέα Πάγκαλη φυσικά.
Θα επιλέξουμε το Oscar Μεγαλύτερης Πολιτικής Χρησιμότητας διότι η μόνη φορά που πραγματικά ήταν πολιτικά χρήσιμος -καθώς δεν πολυμιλάει- από όσες φορές έρχεται, ήταν... εκτός αιθούσης όταν κάποια δημοτική σύμβουλος τραυματίστηκε ελαφρά. Άλλωστε είναι γιατρός.

Για το τέλος αφήσαμε το Βαγγέλη Χατζαντουριάν
Θα του δώσουμε το Oscar καλύτερων Ειδικών Εφέ και αυτό του καλύτερου Μοντάζ για τις πρακτικές του στη Διαχείρηση του Νομικού Προσώπου του Πολιτιστικού Οργανισμού. Όλες εγκεκριμένες και καλά «καμωμένες», αμφιβόλου, βέβαια, πολιτικής ηθικής. Από φέτος όμως, όπως είπε, θα πραγματοποιεί διαγωνισμούς εκεί που πριν γινόντουσαν απευθείας αναθέσεις. Αυτός είναι και καλλιτέχνης. Αν δεν τα πάρει αυτός τα δημιουργικά Oscar τότε ποιός; (συμβούλιο Δεκεμβρίου 2016 και αρκετά άλλα)

ΥΓ1. Ενα Oscar θα δίναμε και στον Νίκο Σιούτα τη χρονιά που πέρασε , αλλά δεν τον πολυβλέπαμε.
ΥΓ2. Αν νομίζετε ότι δεν θα δοθεί Oscar επιτυχημένων κληρώσεων στον Αλέξανδρο Ζαβό γελιέστε. Δεν είναι στημένο φυσικά Αλέξανδρε, απλά όλο το σύμπαν συνωμοτεί να κληρώνεσαι...
ΥΓ3. Παναγιώτη θα έπαιρνες και εσύ, αλλά μας τελείωσαν τα αγαλματάκια...

Με την ευχή να έχουν όλοι μια καλή χρονιά, αναμένουμε και το liveStreaming των Δημοτικών Συμβουλίων ώστε να συμμετέχει και η κοινωνία ζωντανά, στο Θεσμό των Μικρών Χρυσών Αγαλματιδίων.

dhmosiografos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου