Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης με... «Λάθη 3 Εκατομμυρίων» για το Νέο Γήπεδο

Με την «Πόλη Ανάποδα» να επιδιώκει επικοινωνιακά για μέρες τη μη πραγματοποίηση του έργου του νέου κλειστού υπό τις προϋποθέσεις που θέτει ο Δήμος, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου υπερψήφισε την έγκριση τροποποίησης της μελέτης, την έγκριση της σύμβασης αλλά και την έγκριση κατεδάφισης του τωρινού κλειστού επί της Αρτάκης.

Έγινε λάθος


Εντύπωση μεγάλη προκάλεσε η τροποποίηση του προϋπολογισμού του έργου ΑΝΗΜΕΡΑ του συμβουλίου κατά 3 εκ ευρώ, εκτοξεύοντας έτσι το πιθανό κονδύλι στα 22εκ ευρώ περίπου για το νέο γυμναστήριο, πριν φυσικά την όποια έκπτωση δώσει ο ανάδοχος που θα αναλάβει.


«Υπήρξαν κάποια λάθη στα στατικά και στην οροφή του γυμναστηρίου που με την επιδιόρθωση αυτών των λαθών προκύπτει ένα ποσό γύρω στα 3εκ» είπε ο Τζουλάκης στη σύντομη τοποθέτησή του μεταξύ άλλων.

ΟΧΙ η «Στροφή» και η «Πόλη Ανάποδα» στο νέο γήπεδο

Ο Κουτελάκης ζήτησε διευκρινήσεις για την αντικατάσταση των αθλητικών χώρων -είναι Αντιπρόεδρος στην ΓΑΝΣ Ίριδα με τον Άγγελο Σουρβίνο «ισόβιο» Πρόεδρο- οπότε έχει και προσωπικό έως και παραταξιακό ενδιαφέρον για το που θα φιλοξενηθούν τα σωματεία κατά τη διάρκεια του έργου «τουλάχιστον για 2 έτη». «Είμαστε σε συναντήσεις, δεν έχουμε καταλήξει» ενημέρωσε ο Δήμαρχος.

Η «Πόλη Ανάποδα» ζήτησε διευκρινήσεις για το ποσό των 3εκ ευρώ που προέκυψε δημόσια εκείνη την ημέρα, με το Δήμαρχο να «πετάει το μπαλάκι» στα όργανα της περιφέρειας για το καλώς έχει όλου του project.

H «Στροφή» αντέδρασε έντονα στην «ξαφνική αύξηση και αστοχία» της αρχικής μελέτης, ζητώντας γραπτώς στοιχεία για το κονδύλι, τα οποία εξηγήθηκαν αλλά δεν δόθηκαν δημόσια εντός της Συνεδρίασης με αποτέλεσμα να καταψηφίσει το όλο εγχείρημα.

Στην τοποθέτησή του ο Κουτελάκης κατανόησε την αύξηση του ποσού, ενώ έδειξε πολύ ικανοποιημένος από το ύψος του κόστους της μελέτης που έφτασε τα 150.000 ευρώ.! Και φυσικά δήλωσε θετικός σε όλο το έργο, ενημερώνοντας πως θα το ψηφίσουν.

Η «Πόλη Ανάποδα» πρότεινε λύση χαμηλότερου κόστους -βλ. Κλειστό Ξάνθης- κόστους 6εκ ευρώ, προτείνοντας τα υπόλοιπα χρήματα της Περιφέρειας να κατανεμηθούν σε γυμναστήρια σχολείων και άλλων γυμναστηριακών υποδομών. Σε πολύ ήπιους τόνους ο Γιάννης Φραγκούλης της «Π.Α.» εξέπληξε τους πάντες λόγω του επικοινωνιακού θορύβου που η παράταξή του προσπάθησε να δημιουργήσει τις προηγούμενες ημέρες. Φυσικά καταψήφισε όλες τις εισηγήσεις που αφορούν το έργο.

Ναι το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ, ως συνήθως τελευταία, ψήφισε ΝΑΙ υπό προϋποθέσεις. Πάνε οι εποχές του «απόλυτου ΟΧΙ στο σύστημα, ΟΧΙ στα μνημονιακά χρήματα, ΟΧΙ στο Schoible κλπ». Ας το προσέξει πάντως διότι, εκτός από τη δημοσιογραφική εικόνα που πλέον σχηματίζουμε για μια ξεκάθαρη μεταστροφή από το «σχεδόν απόλυτο όχι στο ναι με αστερίσκους», μπερδεύει και το Γραμματέα που δεν ξέρει πώς να το διατυπώσει. Αν συνεχίσει έτσι βέβαια, ίσως ικανοποιηθεί το αίτημά του για μια ανοιχτή συζήτηση για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό που τόσα χρόνια ζητάει... Βλέπεις, και στην πολιτική έχει σημασία μάλλον ο τρόπος και όχι το αίτημα.

Για το αθλητικό θέμα τοποθετήθηκε και ο Συρίγος -μάθε τέχνη και άσ’ την- ενώ στην τοποθέτησή του ο Παναγιώτης Πάντος εξήγησε πως όλη η διαδικασία και η μελέτη με τη νέα αναθεώρηση ήρθαν «εκ των υστέρων», συμφωνώντας με την «Πόλη Ανάποδα» στην επιχειρηματολογία της.

Δεν συνεδριάζει η Πρωτοβάθμια Σχολ. Επιτροπή ποτέ;

Στις ερωτήσεις του μήνα ακούσαμε με έκπληξη από τον Καστόρη της «Ποιότητας Ζωής» πως «η πρωτοβάθμια επιτροπή σχολική επιτροπή δεν συνεδριάζει ποτέ διότι δεν έχει απαρτία με τα θέματα να συσσωρεύονται με ίσως και ποινικές ευθύνες των αρμοδίων στο μέλλον.»

Σε άλλη ερώτηση για τη συμμετοχή σε ΚΔΑΠ, ο Συρίγος είπε πως συμμετέχουν πάνω από 200 παιδιά, με τον Καστόρη να βεβαιώνει επίσημα πολύ μικρότερους αριθμούς συμμετοχής. Για την πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή δεν απάντησε κανείς από τη Δημοτική Αρχή, αν και όλοι οι εμπλεκόμενοι αιρετοί σε θέματα Παιδείας ήταν παρόντες.

Στα επόμενα δύο θέματα, μόνο ο Δημήτρης Πανταζής ψήφισε αρνητικά τη μελέτη της αναμόρφωσης της περιοχής των «Λουτρών», εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους.

Στο θέμα της μεταφοράς Κοινωνικών Δομών (ΚΑΠΗ, Κοινωνικό Παντοπωλείο κλπ) από το «Αρτάκης» που θα «πέσει», τοποθετήθηκε η Δεληγιάννη -εκτός κειμένου και αυτή τη φορά- εξηγώντας το προφανές, δηλαδή την ανάγκη μεταστέγασης, με τον Κουτελάκη να ζητάει διευκρινήσεις και την εντεταλμένη να περιγράφει τι ακριβώς ψάχνει η Κοινωνική Υπηρεσία. Φυσικά το Αρτάκης είναι γνωστό ότι θα «πέσει» εδώ και μήνες με την Κοινωνική Υπηρεσία να... ψάχνει.

Θα είναι πολύ ενδιαφέρον σε μερικούς μήνες που θα χτίζεται το γήπεδο, θα έχει ξεκινήσει η αναμόρφωση της Όμηρου-Παλαιολόγου και η ανάπλαση της Άνω Νέας Σμύρνης στα Λουτρά ταυτόχρονα, να δούμε τους ρυθμούς της πόλης. Όλα για την κορδέλα φυσικά και ας γίνει η πόλη εργοτάξιο.

Το «πραγματικό» Συμβούλιο τώρα αρχίζει

Με αφορμή ένα παλαιό θέμα οικοπέδου-ακινήτου στην Παμφυλίας και με τον εκπρόσωπο του ακινήτου να είναι παρών εξηγώντας τη θέση των ιδιοκτητών, οι Κουτελάκης και Κούπας -δε σβήνει ποτέ αυτό το πολιτικό αίσθημα- διαφώνησαν στο αν θα ζητηθούν ή όχι χρήματα από τους κατοίκους της περιοχής. Ο Κούπας δεν δεσμεύθηκε, η Κασίμη «τσίμπησε» -άλλο αίσθημα πολιτικό με τον Κούπα- και «άρχισαν τα όργανα». «Γνωστή λαϊκίστρια η κ.Κασίμη» είπε ο Κούπας, «εμένα να προσέχετε πως μου μιλάτε, μην τα βγάλω όλα στη φόρα» απάντησε η Κασίμη.

«Τσίμπησε» και ο Κουτελάκης σχολιάζοντας πιο πολιτισμένα «τσάμπα μισθό στη δική μας δουλειά παίρνεις» προς τον Κούπα, με τον πολύπαθο Κούπα να απαντάει σε καλύτερο επίπεδο και την Ιακωβάκη να συμμετέχει ως θιγμένη.

Θερμή παράκληση, να αρχίσουν άμεσα οι ζωντανές καλύψεις των Συμβουλίων. Η Κοινωνία θέλει να τα βλέπει LIVE αυτά τα στιγμιότυπα.!

Στα υπόλοιπα θέματα μάθαμε κυρίως πως η Μαριέττα Μπακαλοπούλου, που έγινε Αντιδήμαρχος πρόσφατα, παραιτήθηκε φυσικά από Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού για να μπορεί και τυπικά να ασχοληθεί με το έργο της (?) με τον Τρύφωνα Αλυκάτωρα -προφανές- να αναλαμβάνει χρέη Αντιπροέδρου.

Τα βραβεία Oscar

Κάπως έτσι έκλεισε η χρονιά για το 2016. Σε άλλο άρθρο του «Π» δίνονται βραβεία Oscar σε διάφορους Δημοτικούς Συμβούλους για τις πολιτικές τους «επιδόσεις» την χρονιά που πέρασε.

dhmosiografos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου