Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

«Το 75% των επαγγελματιών θα καταβάλει χαμηλότερες εισφορές και το 10% θα πληρώνει τα ίδια» λέει και ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α.

Το 75% των επαγγελματιών θα καταβάλει χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, το 10% θα πληρώνει τα ίδια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Αντίστοιχα το 15% θα κληθεί να καταβάλει υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, με την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου, είπε ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α..

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Χατζηθεοδοσίου έκανε έναν σύντομο απολογισμό της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η οποία πραγματοποιήθηκε, παρουσία του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου και δήλωσε ότι έγινε μία γόνιμη συζήτηση και διαλευκάνθηκαν πολλά θέματα του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σημείωσε ότι το νέο σύστημα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε ένα μικρό τμήμα των ασφαλισμένων, λόγω υψηλών εισφορών.

«Βεβαίως, επιχαίρουμε για το 85% που βρίσκεται σε αυτήν τη θέση. Εξηγήσαμε, όμως, στον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης ότι το 15% συνεισφέρει το 70% περίπου των εισφορών. Άρα, υπάρχουν κατηγορίες ασφαλισμένων, ειδικά, στα εισοδήματα από 25.000 έως 40.000 ευρώ που το νέο ασφαλιστικό δεν βοηθάει και οδηγεί σε κλείσιμο επιχειρήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καθιερωθεί η λογική «να πληρώνουν λίγα πολλοί και όχι πολλά λίγοι». «Θα στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια, γιατί νομίζω πως δεν είναι σωστό ούτε ηθικά ούτε οικονομικά ένα μέρος των πολιτών να εισφοροδιαφεύγει» διευκρίνισε ο ίδιος, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο λειτουργεί εις βάρος των υπόλοιπων έντιμων επιχειρήσεων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηθεοδοσίου είπε ότι, στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου, τέθηκαν δύο θέματα στον κ. Πετρόπουλο, ο οποίος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, εξέφρασε την πρόθεση να τα εξετάσει.

Το ένα ζήτημα αφορά το πάγωμα των παλιών ληξιπρόθεσμων οφειλών. «Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις, αν δεν πληρώσουν, δεν θα πάρουν σύνταξη» συμπλήρωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου. Το δεύτερο θέμα είναι η αξιοποίηση της δημόσιας και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων για την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος. Πρόσθεσε δε, ότι είναι άμεση ανάγκη να επανεξεταστούν και οι όποιες αδικίες υφίστανται στο νόμο, προκειμένου να μην υπάρξουν νέα λουκέτα στην αγορά και περισσότεροι άνεργοι στη χώρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου