Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι

Λεπτομέρειες για το επίμαχο ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη Λισαβόνα στο Παρίσι, με το πρωθυπουργικό σκάφος, στις 30 Ιανουαρίου, αποκαλύπτει αποκλειστικά το CNN Greece.

Σε ερώτηση που έθεσε το CNN Greece στην εταιρεία επενδύσεων Rothschild & Co, επιβεβαιώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε συνάντηση με την συγκεκριμένη εταιρεία, χωρίς ωστόσο οι υπεύθυνοι του επενδυτικού ομίλου να προχωρήσουν σε περαιτέρω σχόλια.

Σε επικοινωνία με την εκπρόσωπο της Rothschild & Co το CNN Greece παρέθεσε όλο το ιστορικό της υπόθεσης ενημερώνοντας πως το Γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Παρίσι την Κυριακή 29 Ιανουαρίου και συναντήθηκε με αξιωματούχους της Rothschild με θέμα την ετοιμασία για την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.

Επίσης, τονίσθηκε πως σύμφωνα με το Γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού η Rothschild είναι «επίσημος σύμβουλος» της Ελλάδας σε θέματα δημοσίου χρέους. Στη βάση αυτή η εκπρόσωπος της Rothschild & Co ρωτήθηκε συγκεκριμένα για το εάν ο επενδυτικός οίκος έχει σύμβαση με την Ελληνική Δημοκρατία ή όχι.

«Η Rothschild & Co επιβεβαιώνει πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση μαζί της στο Παρίσι στις 30 Ιανουαρίου. Η Rothschild & Co δεν θα κάνει κανένα άλλο σχόλιο για το θέμα αυτό», απάντησε στο CNN Greece η Καρολίν Νικό, εκπρόσωπος της εταιρείας.
Η γαλλική Figaro για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι

Στις πρόσφατες συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, με τον πρόεδρο της L' Oreal Ζαν-Πολ Αγκόν και εκπροσώπους της Rotschild, αναφέρεται δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.


Το δημοσίευμα της Figaro έχει ως εξής:

"Η L' Oreal ετοιμάζεται για μια σημαντική επένδυση στην Ελλάδα", το δελτίο Τύπου που έστειλε η ελληνική Κυβέρνηση, το Σάββατο το βράδυ, δίνει την ελπίδα για μια ανάσα. Σε μια Ελλάδα που έχει πληγεί από επτά χρόνια οικονομικής κρίσης, τόση ύφεση και ανεργία που αγγίζει το 24% του ενεργού πληθυσμού, η προοπτική της δημιουργίας θέσεων εργασίας είναι ένα καλό νέο. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται να απαντήσει στην κριτική αναφορικά με ένα επίσημο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, το οποίο απασχολεί έντονα τον ελληνικό Τύπο.

Η φύση της επένδυσης της L' Oreal είναι εκείνη που ιντριγκάρει. Πράγματι, πρόκειται για ένα καλά κρυμμένο μυστικό. O Jean-Paul Agon, Πρόεδρος της γαλλικής αυτοκρατορίας των καλλυντικών επιβεβαιώνει τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι με τον Έλληνα Πρωθυπουργό - ο οποίος επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους των Rotschild, όπως επιβεβαιώνει και η επενδυτική τράπεζα - αλλά επισημαίνει ότι πρόκειται για "ιδιωτική συνάντηση. Κανένα σχόλιο για όσα συζητήθηκαν".
Τίποτε καλύτερο για να διατηρηθεί το μυστήριο. Το πιο πιθανό, σύμφωνα με παρατηρητές, είναι ότι ο γαλλικός όμιλος θα μπορούσε να ενδιαφέρεται από τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας, το μικροκλίμα της και το εξειδικευμένο προσωπικό. Σύμφωνα με άλλες πηγές της αγοράς, η L' Oreal σχεδιάζει εδώ και αρκετούς μήνες επενδύσεις στην Ελλάδα. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι ένα καλό σημάδι για τους ξένους επενδυτές, μια ενδεχόμενη ανάκαμψη.

Διευκρινίσεις για το ταξίδι ζητά η ΝΔ

Το συγκεκριμένο ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Παρίσι, έχει προκαλέσει την άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ζητά διευκρινίσεις.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι.

  • «Γιατί το ταξίδι του κ. Τσίπρα από Λισαβόνα στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έμεινε μυστικό και δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις πριν, κατά τη διάρκεια, ή μετά από το ταξίδι;
  • Υπήρχε μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου σύμβαση του ΟΔΔΗΧ με τη Ρόθτσιλντ;
  • Για ποιο λόγο ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συναντηθεί μόνος του Κυριακή απόγευμα με τη Ρόθτσιλντ χωρίς τον υπουργό Οικονομικών, χωρίς τον πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ, χωρίς κανένα συνεργάτη του για οικονομικά θέματα;
  • Ο κ. Τσακαλώτος ήταν ή όχι ενήμερος για τη συνάντηση;
  • Ο κ. Καμμένος γνώριζε αν ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για τη συνάντηση;
  • Επιμένει στις απόψεις που επί χρόνια διατύπωνε για τη Ρόθτσιλντ; Με ποιον συναντήθηκε στο Παρίσι ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου;
  • Ποιοι επέβαιναν στο αεροσκάφος με τον Τσίπρα από τη Λισαβόνα στο Παρίσι;».
Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως «ο λαός που δοκιμάζεται απαιτεί διαφάνεια και αλήθεια. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή που κορόιδευε τους πολίτες χωρίς κόστος έχει παρέλθει. Οφείλουν να απαντήσουν σήμερα. Η σιωπή ή οι υπεκφυγές είναι ομολογία ενοχής».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter την ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή και το αίτημα για κατάθεση εγγράφων που κατέθεσε ο ίδιος την Κυριακή.

cnn.gr

Τι είχε απαντήσει το Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

Τις τελευταίες ώρες ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ διακινεί σε δημοσιογραφικούς κύκλους αήθεις και ψευδείς πληροφορίες ότι ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το κρατικό αεροσκάφος για να πάει διακοπές.


Τον ενημερώνουμε ότι το βαρύ πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, τόσο το ελληνικό όσο και το διεθνές, δεν του επιτρέπει να ξεκουραστεί ούτε στο σπίτι του, πόσο μάλλον στο εξωτερικό.

Για να τελειώσει όμως η σπέκουλα και για να γνωρίζει ο λαός ότι έχει να κάνει με κοινούς συκοφάντες, ας ακούσει ο κος Αντιπρόεδρος της ΝΔ:

Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, μετά την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα στην οποία παρέμεινε από την Παρασκευή 27.01 μέχρι και την Κυριακή 29.01 έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία ήταν ενήμερη τόσο η Ελληνική Πρεσβεία όσο και Η Γαλλική Κυβέρνηση.

Εκεί είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της L΄Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες.

Επέστρεψε στην Αθήνα την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου το πρωί αναχώρησε από την Αθήνα για την Σερβία, ενώ την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Από ότι φαίνεται είναι ακριβώς το αποτέλεσμα της συνεδρίασης αυτής που έχει οδηγήσει τα πανικόβλητα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να κατασκευάζουν συγκρούσεις στο εσωτερικό της Κυβέρνησης τη μια μέρα και να διακινούν ανυπόστατες ειδήσεις και ψεύδη την επόμενη.

Θα ήταν προτιμότερο όμως να σιωπούν αν θέλουν να αποφύγουν τον αυτοεξευτελισμό τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα όφειλαν αν είχαν στοιχειώδη αυτοσεβασμό, να αφήνουν τα παιδιά του Πρωθυπουργού έξω από την πολιτική αντιπαράθεση. Η στάση τους είναι αρκούντως χυδαία και χωρίς να αναφέρονται σε αυτά.

ΥΓ.: Σε επόμενη ανακοίνωσή μας θα μπορούσαμε να τους ενημερώσουμε και για το καθημερινό διαιτολόγιο του Πρωθυπουργού αλλά και άλλων μελών της Κυβέρνησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου