Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Στο κτίριο του ΟΠΕ στην Ηλιούπολη η Δ.Ο.Υ. Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αγίου Δημητρίου

Με απόφαση του Υπ. Οικονομικών και της ΕΤΑΔ η ΔΟΥ Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αγίου Δημητρίου θα μεταφερθεί στο κτίριο του ΟΠΕ στην Ηλιούπολη επί της οδού Μαρίνου Αντύπα.

"Τεράστια επιτυχία" χαρακτηρίζει τη μετεγκατάσταση η δημοτική αρχή Ηλιούπολης, παρότι η ΔΟΥ μέχρι σήμερα στην Ηλιούπολη βρίσκεται και στην Ηλιούπολη θα παραμείνει και μετά απ' αυτή, αλλά και δεν θα μεταβληθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο κτίριο του ΟΠΕ.

Σήμερα η ΔΟΥ λειτουργεί στην Ηλιούπολη επί της οδού Λ. Βουλιαγμένης 387, όπου τουλάχιστον για τους κατοίκους των δύο άλλων δήμων (Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αγίου Δημητρίου) η εξυπηρέτηση είναι καλύτερη.

Αντίθετα η μετεγκατάσταση θα δημιουργήσει μεγαλύτερη όχληση μέσα στον οικιστικό ιστό της Ηλιούπολης, καθώς θα αυξηθούν οι μετακινήσεις με ΙΧ από τους άλλους δήμους και δεν θα μειωθούν όπως ισχυρίζεται η δημοτική αρχή Ηλιούπολης.

Άρα, αν κάποιος πρέπει να πανηγυρίζει, είναι το υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο ανήκει το κτίριο του ΟΠΕ (και σ' αυτό παραμένει) και θα κάνει εξοικονόμηση πόρων και όχι η δημοτική αρχή της Ηλιούπολης.


3 σχόλια:

  1. Είμαι κάτοικος της περιοχής καισυμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σας. Σας ενημερώνω ότι σε ακτίνα 100 μέτρων περίπου από το κτίριο λειτουργούν 11 σχολεία του Δήμου Ηλιούπολης. Το κυκλοφοριακό κομφούζιο και ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων σε μαθητές που θα προκληθεί από την έλευση κατοίκων ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ (Αγίου Δημητρίου, Αργυρούπολης και Ελληνικού) είναι δεδομένη.Επιπλέον το κτίριο καθεαυτό δεν διαθέτει τις απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης και η κατάσταση αυτή θα προκαλέσει τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και πρόσθετη περιβαλλοντική μόλυνση. Δεν υφίσταται καμία κυκλοφοριακή μελέτη για τις επιπτώσεις λειτουργίας του κτιρίου αυτού, διότι το κτίριο αλλάζει απο την παλιά χρήση (κτίριο ΟΠΕ) σε νέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κάτοικοι του Αγίου Κωνσταντίνου που υφίστανται χρόνια τώρα τη λειτουργία Σταθμού Μετρό, Εμπορικού Κέντρου (το μεγαλύτερο των ΝΠ), Αστυνομικού Τμήματος, ΔΟΥ κλπ έπαθαν κάτι; Εκεί δεν έχει σχολεία; Είδατε κάποιο κομφούζιο; 1 οργανωμένο χώρο στάθμευσης διαθέτει η περιοχή σας (δημοτικό πάρκιγνκ Μαρ. Αντύπα & Φραντζή, στο επόμενο τετράγωνο δηλαδή από το κτήριο του ΟΠΕ και ελεύθερος χώρος στάθμευσης στη Ναυαρίνου & Σμόλικα) και αν συνεργαστούν οι δήμοι που χρειάζονται την εφορία της Ηλιούπολης με τον ΟΑΣΑ μπορεί να αποκτήσει και καλή συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση (το 201 που εξυπηρετεί Ηλιούπολη-Αργυρούπολη έχει στάση στα 100μ και το ίδιο και το 140). Έλεος πια με τον καθένα που νομίζει ότι ζει στη Βαρυμπόμπη ή του Θρακομακεδόνες που έχει απολύτη ησυχία γιατί δεν υπάρχει ίχνος δημόσιας υπηρεσίας ή σοβαρής εμπορικής ζωής σε ακτίνα 5χλμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς δεν έχετε τα σχολεία που υπάρχουν στην περιοχή μας, όπου κυριολεκτικά είναι σχολικό κέντρο που εξυπηρετεί μαθητές από άλλες περιοχές της Ηλιούπολης. Υπάρχουν σχολικά συγκροτήματα σε ακτίνα λιγότερο από 50 μέτρα από το κτίριο και συγκεκριμένα το 11ο Δημοτικό, το 2ο Λύκειο και 3ο Γυμνάσιο, το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο και το 10ο Νηπιαγωγείο, και άλλα τόσα στα 100 μέτρα. Επιπλέον η περιοχή εξυπηρετεί και το ΙΚΑ Ηλιούπολης. Σε χρήσεις κτιρίων που εξυπηρετούν 3 Δήμους (Ηλιούπολη, Αργυρούπολη-Ελληνικό, Άγιο Δημήτριο) πρέπει να βρίσκονται εκει που βολεύουν και τους όμορους Δήμους και δεν προκαλούν πρόβλημα στον Αστικό ιστό της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή