Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Πάνος Σκουρλέτης: Να σταματήσουμε το "μπάχαλο" με τις εργασιακές σχέσεις σε Δημόσιο και ΟΤΑ (ηχητικό)

«Δεν προαναγγέλλουμε μονιμοποιήσεις χιλιάδων συμβασιούχων στο Δημόσιο.

Αυτοί οι τίτλοι υπηρετούν τη γνωστή προπαγάνδα των Μέσων που είναι απέναντι στην κυβέρνηση»,
διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, για τις πρωτοβουλίες που προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με τo καθεστώς εργασίας των συμβασιούχων.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε:

«Σκοπεύουμε με έναν συστηματικό τρόπο, το ερχόμενο χρονικό διάστημα, να καλέσουμε όλα τα κόμματα για να καταγράψουμε όλες τις περιπτώσεις των συμβασιούχων, να δούμε ποιοι τελικά καλύπτουν άλλου είδους ανάγκες και να αποκαλύψουμε τις πραγματικές τους σχέσεις, για να προσδιορίσουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, έτσι ώστε να σταματήσει αυτό το "μπάχαλο" στο Δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους δήμους.


Να κάτσουμε κάτω και να συμφωνήσουμε σε ένα πλαίσιο κανόνων, για να δούμε και να προσδιορίσουμε ποιες τελικά είναι οι πραγματικές σχέσεις εργασίας αυτών των χιλιάδων συμβασιούχων που απασχολούνται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο Δημόσιο και να καθορίσουμε, πλέον, και ένα αυστηρότερο πλαίσιο, έτσι ώστε να μη γίνεται κατάχρηση των συμβάσεων.

Συνεπώς, δεν μιλάμε για νέες προσλήψεις. Μιλάμε για ανθρώπους που ήδη απασχολούνται. Μιλάμε, θα έλεγα, για αποκατάσταση και αποκάλυψη πραγματικών εργασιακών σχέσεων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου