Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ανδρέας Ξανθός: Εργαζόμαστε με προσήλωση ώστε να βγούμε από την κρίση

«Εργαζόμαστε με προσήλωση και με χαμηλούς τόνους ώστε να βγούμε από την κρίση και έχει σημασία και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους, δεδομένου ότι ο τόπος χρειάζεται κοινωνική και πολιτική σταθερότητα». 

Αυτό τόνισε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αμάρι Ρεθύμνου που βρίσκεται στο κέντρο ακριβώς της ενδοχώρας του νομού.

«Σε μία περίοδο που η Ευρώπη μεταβάλλεται και σε λίγο καιρό δεν θα είναι αυτή που γνωρίζουμε, η χώρα μας πρωτοστατεί στην κατεύθυνση προς μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας» είπε ο υπουργός συμπληρώνοντας:

«Μέλημα της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τους πολίτες. Ο κάθε διάλογος είναι σημαντικός διότι ανατροφοδοτεί και την κυβέρνηση, αποκτώντας τα μέλη της μια καλύτερη εικόνα των δυσκολιών του κόσμου και αντιλαμβανόμενοι παράλληλα τις ανάγκες της κοινωνίας».

«Αυτό που θέλουμε να πούμε στους πολίτες είναι ότι αυτά τα δυο χρόνια έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ξαναβρεθεί η χώρα μας, ισότιμη και αξιοπρεπής, μέσα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, μέσα σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο που υπάρχει στην Ευρώπη» είπε ο κ. Ξανθός εξηγώντας ότι είναι η πρώτη φορά που έχει κληθεί ελληνική κυβέρνηση να διαχειρισθεί μια τόσο δύσκολη συγκυρία, με την Ευρώπη να βρίσκεται σε κρίση ταυτότητας και πολιτικής και με τις κοινωνίες να έχουν δεχθεί μεγάλη επιβάρυνση από την πολιτική της λιτότητας σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου