Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Διεκόπη η δίκη για “Βατοπέδι Γλυφάδας” - Δεν θα δικαστεί ο Βαρβιτσιώτης

Διεκόπη για τις 10 Μαρτίου η δίκη των “30 της Γλυφάδας” για την σκανδαλώδη αγορά δύο οικοπέδων στην περιοχή.

Για κακουργηματική απιστία κατηγορείται ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης αλλά και 26 μέλη του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος Κ. Κόκκορης (κινδυνεύει να τεθεί σε αργία), για την αγορά δύο ακινήτων, που επέφερε στο δήμο ζημιά 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.


Πάντως ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, δεν θα καθίσει στο εδώλιο, αφού η Βουλή δεν ήρε τη βουλευτική του ασυλία.

Μάλιστα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή σχετική δικογραφία προκειμένου να αποφανθεί για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή και υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τη συγκεκριμένη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας (2011-2012).

Διαβάστε:

Πρόκειται για τα οικόπεδα Παπαδημητρίου που αγόρασε ο δήμος με σκοπό να μετατραπούν σε κοινόχρηστο χώρο, πλατεία και παιδική χαρά. Να σημειωθεί ότι αρχικά τα ακίνητα αυτά είχαν απαλλοτριωθεί για το σκοπό αυτό, αλλά επειδή πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση, με δικαστική απόφαση η απαλλοτρίωση ακυρώθηκε.

Η ασυλία του Βαρβιτσιώτη

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης την εποχή που εξετάζει η δικαιοσύνη διατελούσε και δημοτικός σύμβουλος και είχε ψηφίσει υπέρ της αγοράς. Το εισαγγελικό αίτημα ήταν να γίνει άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Ωστόσο στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2014, επί διακυβέρνησης ΝΔ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Βαρβιτσιώτη τάχθηκαν 78 βουλευτές, «κατά» 143, ενώ 9 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Εκείνος, αν και διατυμπάνιζε τις διαφανείς διαδικασίες του Δήμου για την αγοραπωλησία, δεν ζήτησε από το Κοινοβούλιο να ψηφίσει την άρση της ασυλίας του, γνωρίζοντας -πιθανώς- την έκβαση της διαδικασίας.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου