Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο στο Δήμο Γλυφάδας για την προμήθεια και φύτευση δέντρων και άλλων φυτών

Μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η δημοτική αρχή Γλυφάδας προχωρά στην υλοποίηση του έργου για την προμήθεια και φύτευση δέντρων και άλλων φυτών, με άμεσες προτεραιότητες:
- Τη δημιουργία ενός κατάφυτου χώρου περιπάτου και ποδηλάτου περιμετρικά της έκτασης του Γκολφ Γλυφάδας
- Τη δενδροφύτευση όλου του παραλιακού μετώπου
- Την τοποθέτηση των εκατοντάδων δέντρων που είναι απαραίτητα για το νέο κοιμητήριο της πόλης
Παράλληλα, εκατοντάδες μεγάλα δέντρα και φυτά θα τοποθετηθούν στο πλαίσιο των ευρύτατων αναπλάσεων στις πλατείες, τα πάρκα, τα πεζοδρόμια και τις παιδικές χαρές της πόλης που είναι σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί πρόσφατα.

Η επιλογή του αναδόχου για την προμήθεια και τη φύτευση των δέντρων, θάμνων, λουλουδιών και λοιπών φυτών, αλλά και της συντήρησής τους, έγινε μετά από ηλεκτρονικό ανοικτό διεθνή διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, που θα ανταποκρίνεται προφανώς σε όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Οι εργασίες περιλαμβάνουν και συντήρηση υπάρχοντος πρασίνου.

Από τη δημοτική αρχή εκτιμούν ότι αυτό το "έργο προστασίας και αναβάθμισης του περιβάλλοντος θα αλλάξει κυριολεκτικά την όψη της πόλης, θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, ενώ θα την ενισχύσει ως πόλο έλξης επισκεπτών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου