Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Επίθεση αγνώστων με βόμβες μολότοφ στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου

Επίθεση με βόμβες μολότοφ, από ομάδα αγνώστων, σημειώθηκε στις 5 το απόγευμα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Ντυμένοι μασκαράδες ήταν οι δράστες της επίθεσης.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, περίπου 30 άτομα που φορούσαν αποκριάτικες στολές, εμφανίστηκαν από την οδό Πειραιώς και πέταξαν τέσσερις βόμβες μολότοφ εναντίον της αστυνομικής δύναμης που φρουρεί τα γραφεία, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, καθώς οι δύο από τις μολότοφ είχαν στόχο τους άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και στην τζαμαρία των γραφείων.

Οι φωτιές σβήστηκαν αμέσως από τους αστυνομικούς.

Ο τραυματίας διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η αστυνομία προχώρησε σε 35 προσαγωγές.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια, στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου εξετάζονται, για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται στην επίθεση.

left.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Η σημερινή δολοφονική επίθεση είναι ένα πλήγμα κατά της Δημοκρατίας

"Η σημερινή δολοφονική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πλήγμα κατά της Δημοκρατίας"
υπογραμμίζει Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τραμπούκοι που δεν δίστασαν καν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το λαϊκό κίνημα ούτε με οποιαδήποτε ιδεολογία. Πρόκειται για ανθρώπους του υποκόσμου, απόλυτα περιθωριοποιημένους".

Και καταλήγει: "δεν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι τον αγώνα μας απέναντι στη διαπλοκή, τα κάθε είδους συμφέροντα, για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων."

Π. Ρήγας: "Εγκληματική και δολοφονική" η επίθεση στα γραφεία του κόμματος

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας, χαρακτήρισε σε δήλωσή του την επίθεση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος "εγκληματική και δολοφονική" τονίζοντας ότι "έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές."

"Οι τραμπούκοι που επιτέθηκαν η μόνη σχέση που μπορούν να έχουν -γιατί δεν έχουν σχέση με ιδεολογίες- είναι σχέση με τον υπόκοσμο και τις μεθόδους του. Ενισχύουν και στηρίζουν τη διαπλοκή και αυτά τα οποία η διαπλοκή σήμερα δεν μπορεί να κάνει, μετά τα χτυπήματα που έχει δεχτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του" τόνισε ο κ. Ρήγας, καταλήγοντας "εμείς αταλάντευτα θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και την κοινωνία που έχει πληγεί. Και το μέτωπό μας θα συνεχίσει να είναι ακόμα πιο ενισχυμένο απέναντι στα συμφέροντα και τη διαπλοκή".

Τριάντα πέντε προσαγωγές για την επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Τις 35 έφτασαν οι προσαγωγές από τις αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν γίνει μέχρι τις 10.00 το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, μετά την επίθεση με βόμβες μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια, στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου εξετάζονται, για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται στην επίθεση.

Σημειώνεται ότι από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, καθώς οι δύο από τις μολότοφ είχαν στόχο τους άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και στην τζαμαρία των γραφείων.

Οι φωτιές σβήστηκαν αμέσως από τους αστυνομικούς.

Ο τραυματίας διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Καταδικάζει... επιτιθέμενη η ΝΔ

Από την πλευρά της η Ν.Δ., με δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών του κόμματος, Μάξιμου Χαρακόπουλου, καταδίκασε «χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους» την επίθεση, ωστόσο τόνισε πως τέτοια γεγονότα «διαψεύδουν απόλυτα τον κ. Τσίπρα και τα όσα υποστήριξε από το βήμα της Βουλής απαντώντας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την έξαρση της εγκληματικότητας».

Ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση «εθελοτυφλούν εσκεμμένα» μπροστά στο «τεράστιο πρόβλημα της ανομίας και της βίας που έχει γίνει καθημερινότητα». Μάλιστα έκανε λόγο για μία κυβέρνηση «ανίκανων και ιδεοληπτικών», η οποία «αρνείται» να αναλάβει τις ευθύνες της.


Καταδικάζει το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου του, καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι"τέτοιες ενέργειες, όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά επιπλέον αξιοποιούνται για την υπονόμευσή τους."


ΑΝΕΛ: Εγκληματική ενέργεια

Καθαρά τραμπούκικη και εγκληματική ενέργεια χαρακτήρισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου την επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την κ. Παπαδοπούλου, είναι αυτονόητο ότι μια τέτοια δολοφονική ενέργεια πρέπει να επισύρει την απερίφραστη καταδίκη όλου του πολιτικού κόσμου, όπως επίσης είναι αυτονόητο ότι οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν.

«Σε κάθε περίπτωση, η Δημοκρατία ούτε εκφοβίζεται ούτε εκβιάζεται από τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου