Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Ημερίδα με θέμα: "Η κοινωνική ένταξη είναι υπόθεση όλων μας. Ας δικτυωθούμε"

Το Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «Ορίζοντες» διοργανώνει την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου  από 17:30 έως 20:30
ημερίδα με θέμα: «Η κοινωνική ένταξη είναι υπόθεση όλων μας. Ας δικτυωθούμε! - Social inclusion is everyone’s business. Let’s get networked!»

Χώρος διεξαγωγής: Hotel Divani Palace Acropolis (Παρθενώνος 19, Στάση Ακρόπολη) - Αίθουσα «Erechtion».


Κύρια εισηγήτρια θα είναι η κ. Britt-Evy Westergaard-(PhD)- Department of Behavioural Science, Oslo and Akershus University College of Applied Sciences- η οποία θα αναφερθεί σε πρακτικές κοινωνικής ένταξης σύμφωνα με το Νορβηγικό μοντέλο.

Στη συνέχεια θα υπάρξει τοποθέτηση για αντίστοιχες εφαρμοζόμενες πρακτικές στη χώρα μας από έγκριτους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Επιστημονικής Κοινότητας, και Φορέων που απευθύνονται σε άτομα με Αναπηρία.

Στόχος είναι η ανάδειξη καλών πολιτικών και πρωτοβουλιών αναφορικά με την ουσιαστική ένταξη και την αξιοπρεπή διαβίωση πολιτών με Αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στην Κοινωνική Υπηρεσία του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» 210-9766144 έως τη Δευτέρα 6/2/17, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα υπάρχει μετάφραση και διάλειμμα για καφέ.

Η πρωτοβουλία χρηματοδοτήθηκε από την Ισλανδία, το Λίχτενσταϊν και τη Νορβηγία μέσω της Πρωτοβουλίας Διμερών Σχέσεων του Προγράμματος Επιχορήγησης ΜΚΟ των EEA Grants στην Ελλάδα «Είμαστε όλοι Πολίτες».

Διαχειριστής επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου