Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Χρέωσε στην κυβέρνηση τις απαιτήσεις των δανειστών

Την άποψη τού κόμματός του ότι η θέση τής Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη μετέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος CDU.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος μετά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε στην καγκελάριο πως «για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, η θέση μας στο κέντρο της Ευρώπης είναι αδιαπραγμάτευτη». Και συμπλήρωσε:


"Λέμε ένα ξεκάθαρο «όχι» στην επιστροφή στη δραχμή και σε όσους διακινούν τέτοια σενάρια. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης."
Συζητώντας με τη Μέρκελ για τις τρέχουσες εξελίξεις στη χώρα μας, ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε μερικές εικόνες από τις δυσκολίες που περνούν οι Έλληνες, ενώ αναφέρθηκε στην ανεργία των νέων και την ακραία φτώχεια.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης χρέωσε στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, τις απαιτήσεις των δανειστών για νέα, προληπτικά μέτρα, υποστηρίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, ενώ με την πολιτική που ασκεί, έχουν προκληθεί επικίνδυνες καταστάσεις στο ζήτημα του προσφυγικού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ., «οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες της Κυβέρνησης οδηγούν τους πιστωτές μας σε υπερβολικές απαιτήσεις... Η κοινωνία πληρώνει πολύ ακριβά το λογαριασμό για την αποτυχία του κ. Τσίπρα να εφαρμόσει τις τολμηρές αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας... Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα έχει προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις με την ανικανότητα και την ιδεοληψία της».



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση, υπεραμύνθηκε της ανάγκης επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων, ενώ ζήτησε τη στήριξη του Βερολίνου στο προσφυγικό ζήτημα.

Αντιδράσεις από Μαξίμου

Με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επέκρινε τις δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ., αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «ο κ. Μητσοτάκης, που κατά τα άλλα μας διαβεβαίωνε ότι στο εξωτερικό φορά πάντα τη γαλανόλευκη, εμφανίστηκε σήμερα βασιλικότερος του βασιλέως, φορώντας τη φανέλα του ΔΝΤ», συμπληρώνοντας πως «μόνος αυτός» υποστήριξε «τους παραλογισμούς» του Ταμείου και χρέωσε τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στην ελληνική κυβέρνηση.


Και η ανακοίνωση κατέληγε ως εξής:
"Ενημερώνουμε τον κύριο Μητσοτάκη ότι οι αυτόκλητοι αυλοκόλακες ειδικά όταν δεν υφίσταται αυλή οδηγούνται πάντοτε στον αυτοεξευτελισμό. Του θυμίζουμε τέλος ότι όσα διαπιστευτήρια υποταγής και να δώσει, πόσο μάλλον όταν δεν του ζητούνται, δεν πρόκειται να πάρει το χρίσμα που τόσο επιδιώκει. Τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα, δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν τις διορίζει ούτε η Γερμανία ούτε το ΔΝΤ. Τις εκλέγει ο ελληνικός λαός."
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου