Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Με την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής @ Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης

Στην δικογραφία που αφορά την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, περνά η δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των μαρτύρων της επίθεσης χρυσαυγιτών κατά μελών του ΠΑΜΕ, στο Πέραμα.

Η επίθεση στο «Συνεργείο» έγινε τη νύχτα της 10ης Ιουλίου 2013, από μεγάλη ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής που επέβαιναν σε περίπου 50 μηχανές.


Σύμφωνα με την δικογραφία, περίπου 20 από τους συμμετέχοντες στην μοτοπορεία «φέροντες διακριτικά της Χρυσής Αυγής και ορισμένοι εξ αυτών κράνη, εισήλθαν σε εκεί υφιστάμενο χώρο με την επωνυμία ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και με τη χρήση λοστών, κονταριών και άλλων αντικειμένων που έφεραν, προκάλεσαν θραύση της εξωτερικής τζαμαρίας και φθορές σε εξοπλισμό της εγκατάστασης. Ανωτέρω δράστες, με τα αντικείμενα που έφεραν επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον εκμισθωτή του χώρου Δ. Π., που τη στιγμή εκείνη βρίσκονταν στο εσωτερικό».

Υπενθυμίζεται ότι στον χώρο, την ώρα της επίθεσης έκαναν μαθήματα αγγλικών παιδιά της γειτονιάς.

Για την επίθεση στο «Συνεργείο» δεν αντιμετωπίζει επιπλέον κατηγορίες κανένας από τους κατηγορούμενους, ωστόσο η υπόθεση εντάσσεται, κατά την δικογραφία, στο κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης. Πριν λίγους μήνες, για την υπόθεση του «Συνεργείου» η Βουλή ψήφισε την άρση ασυλίας των βουλευτών Ι. Λαγού και Ν. Μίχου.

Την Πέμπτη ολοκληρώθηκε η υπόθεση αναφορικά με την επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά του ΠΑΜΕ με τον σχολιασμό συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής και Υπεράσπισης των μαρτυρικών καταθέσεων για όσα έγιναν το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου 2013.

Στις τοποθετήσεις τους οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής τόνισαν, πως η πρόθεση των χρυσαυγιτών ήταν ανθρωποκτόνος. Κατά την Πολιτική Αγωγή, οι χρυσαυγίτες δεν ήθελαν απλώς να τρομοκρατήσουν τα μέλη του ΠΑΜΕ, αλλά να ασκήσουν βία και για τον λόγο αυτό έστησαν ενέδρα και πήγαν οπλισμένοι με στιλιάρια και άλλα όπλα.

«Τους ενδιαφέρει η δημόσια χρήση βίας» είπε χαρακτηριστικά συνήγορος. Κατά την Πολιτική Αγωγή, η επίθεση εντάσσεται στην γενικότερη στρατηγική βίας της Χρυσής Αυγής κατά όσων θεωρεί αντιπάλους της, ενώ το συγκεκριμένο χτύπημα, πλην του πολιτικού, είχε και οικονομικό κίνητρο, καθώς αφορούσε τον έλεγχο των εργαζομένων στην ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση, αρνήθηκε κατηγορηματικά πως κινδύνευσαν ζωές από την επίθεση, επιμένοντας να χαρακτηρίζει το συμβάν ως «συμπλοκή». Οι υπερασπιστές των κατηγορουμένων, υπογραμμίζοντας πως «ούτε ορό» δεν χρειάστηκαν όσοι χτυπήθηκαν από τους χρυσαυγίτες, ανέφεραν πως όλοι οι μάρτυρες που κατέθεσαν για την υπόθεση είναι αναξιόπιστοι λόγω της ιδεολογίας τους.

«Χρησιμοποίησαν την κομμουνιστική τους ιδιότητα για να κατασκευάσουν μία κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

η Αυγή


*** * ***
Ανακοίνωση της Ο.Μ. Ηλιούπολης του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 10 Ιουλίου του 2013 ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Συνεργείο», στην Ηλιούπολη, δέχτηκε επίθεση από μεγάλη ομάδα μελών και οπαδών της «Χρυσής Αυγής».

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης με την ευκαιρία της εκδίκασης της υπόθεσης, στο πλαίσιο της συνολικής δίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, καταδικάζει τις εγκληματικές ενέργειες της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής που στόχο έχουν τον εκφοβισμό, την βίαιη επιβολή και την κατάλυση κάθε δημοκρατικής λειτουργίας. Απαιτούμε την καταδίκη των δραστών αυτής της επίθεσης που οργανώθηκε από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Θυμίζουμε στους πολίτες της Ηλιούπολης ότι το «Συνεργείο» λειτούργησε στην πόλη μας σαν χώρος δραστηριοτήτων, με άξονα τον πολιτισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις, παραδόθηκαν δωρεάν μαθήματα σε μαθητές και σε ενήλικους συμπολίτες μας και συνδιοργανώθηκαν εκδηλώσεις με άλλους φορείς της πόλης μας. Εξάλλου, η επίθεση έγινε ακριβώς την ώρα που μέσα στο χώρο παραδίδονταν μαθήματα αγγλικής γλώσσας σε παιδιά και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του χώρου και τον τραυματισμό παρευρισκομένων μελών του.

Η συγκεκριμένη υπόθεση περιλαμβάνεται στη δικογραφία της εδώ και ένα χρόνο συνεχιζόμενης δίκης της Χρυσής Αυγής και αυτές τις μέρες ξεκινάει η εξέτασή της με τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων. Η επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» ήταν μία από τις δεκάδες εγκληματικές επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει η Χρυσή Αυγή ενάντια σε μετανάστες, εργαζομένους, συνδικαλιστές, αντιφασίστες.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Ηλιούπολης, τους εργαζομένους, τους ανέργους και τη νεολαία της πόλης μας να δημιουργήσουν τους όρους για την απομόνωση και το ξερίζωμα της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Ως Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης εκφράζουμε, για άλλη μια φορά, την αλληλεγγύη μας στους συμπολίτες μας που κινδύνεψαν ή χτυπήθηκαν και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους μάρτυρες που θα καταθέσουν στη δίκη για την υπόθεση της επίθεσης στον κοινωνικό χώρο του «Συνεργείου», για να αποκαλυφθεί ο ναζιστικός εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής.

 
Ηλιούπολη, 1 Φλεβάρη 2017
Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης


Διαβάστε:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου