Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Όλγα Γεροβασίλη προς ΝΔ: Ψηφίστε τη δαπάνη που αφορά το προσωπικό καθαριότητας σε ΟΤΑ και Δημόσιο

Να υπαναχωρήσει από την αρνητική θέση της και να υπερψηφίσει την ρύθμιση με την οποία εγκρίνεται η δαπάνη πληρωμής του προσωπικού καθαριότητας σε ΟΤΑ
και Δημόσιο, κάλεσε την ΝΔ, η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη.

Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ευρωπαϊκά κόμματα -στο οποίο εντάσσεται η εν λόγω διάταξη- η κ. Γεροβασίλη, σχολίασε την κριτική που έχει δεχθεί η συγκεκριμένη διάταξη από τον εισηγητή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη.


Είπε πως όλοι αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της ρύθμισης επισήμανε πως οι υπάλληλοι της καθαριότητας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και σημείωσε ότι το καθεστώς και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν «δεν είναι ένα καθεστώς που τιμά να το έχουμε».

«Δεν λύθηκε ασφαλώς το πρόβλημα» προσέθεσε η κ. Γεροβασίλη, και απευθυνόμενη προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρώτησε: «Αν υποθέσουμε ότι η ρύθμιση για την παράταση των συμβάσεών τους είχε κάποιο πρόβλημα τότε πείτε μας τι να κάνουμε: να τους αφήσουμε απλήρωτους ή να τους απολύσουμε;».

Η ΝΔ τορπιλίζει τη ρύθμιση για το προσωπικό καθαριότητας λόγω ιδεοληψίας, αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης

Τις ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ αναδεικνύει -κατά τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη- η αρνητική τοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ρύθμιση που αφορά τη δαπάνη για την παράταση των ατομικών συμβάσεων καθαριότητας σε ΟΤΑ και Δημόσιο.

Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής στο νομοσχέδιο (για τα ευρωπαϊκά κόμματα) στο οποίο περιλαμβάνεται η εν λόγω ρύθμιση, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι: «στο άρθρο 25 συμπυκνώνονται διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις για κρίσιμες λειτουργίες της αυτοδιοίκησης, όπως για παράδειγμα αν η συλλογή των σκουπιδιών, θα είναι αρμοδιότητα των δήμων ή θα πάει σε ιδιώτες».

«Επιχειρείτε το δεύτερο. Σας ενοχλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει μια λύση και να βοηθήσει τους δήμους στο έργο τους. Θέλετε νέο πεδίο κερδοσκοπικής δράσης» είπε προς τη ΝΔ.

Αφού, ο υπουργός Εσωτερικών, μίλησε για συνθήκες «εργασιακού μεσαίωνα» στην καθαριότητα επί της προηγούμενης κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι και τώρα που «εξοικονομούνται χρήματα για το Δημόσιο», η ΝΔ «τορπιλίζει τη ρύθμιση», λόγω «νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου