Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Μια εβδομάδα έψαχναν στα κανάλια τον Ευκλείδη για να τον πουν... «ψεύτη»

της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Διαψεύστηκαν οι έγκριτοι που προέβλεπαν δημοψήφισμα και εκλογές. Διαψεύστηκε και η Ν.Δ., και τα γραφεία Τύπου της σε Μοσχάτο και Φάληρο.

Σε παραζάλη οι βουλευτές της μετά την απόφαση του Eurogroup, με δυσκολία επιχείρησαν να κρύψουν τη δυσθυμία τους κάτω από ένα -όλο συμπόνια για τα «μέτρα που έρχονται» σε δύο χρόνια- φιλολαϊκό προσωπείο.

Ο Κυριάκος σε αφωνία. Μόνο για τις άδειες των καναλιών μίλησε ζητώντας από το ΕΣΡ το πάγωμα τις διαδικασίας. Απόντος του αρχηγού, τα κανάλια ανέλαβαν να καλύψουν το κενό, με το εύρημα της δήθεν απουσίας του κ. Τσακαλώτου, δίνοντας χρόνο στη Ν.Δ. να εφεύρει το επόμενο επικοινωνιακό τρικάκι που θα ονομάσει «επιχείρημα». Ο κ. Παπαδάκης καμάρωνε ότι από τη δική του εκπομπή ξεκίνησε το θέμα.

Τι ήταν να πει η κυβέρνηση «επετεύχθη συμφωνία χωρίς νέα λιτότητα»; «Δεν υπάρχει συμφωνία» απεφάνθησαν τα στελέχη της Ν.Δ, «τα δώσατε όλα» η κ. Κεραμέως, «να φύγουν, να φύγουν, να φύγουν» η κ. Ασημακοπούλου (ΑΝΤ1) επί  διημέρου, κόλλησε από τον Άδωνι.

Πρόσφορος στόχος πάντα η ΕΡΤ, την οποία επέπληξε ο κ. Γιακουμάτος γιατί φιλοξένησε την επομένη του Eurogroup χωρίς αντίλογο, τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγα και όχι και τον κ. Αυγενάκη.

Ποιος δημοσιογράφος, μπερδεύοντας τον ρόλο του και τη δημοσιογραφική του ιδιότητα, καλεί σε αποκλεισμούς υπουργών στα γραφεία τους «χωρίς νερό και τροφή»; Είναι ένας εκ των οποίων τρύπαγε τα αυτιά των Συριζαίων στην αντιπολίτευση με εκείνο το «καταδικάζετε τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται»;

«Θέμα ιδιοκτησίας του προγράμματος. Ποτέ δεν το πιστέψατε αυτό το πρόγραμμα» επιμένει ο κ. Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, και έχει δίκιο. Δεν πίστεψε στο Μνημόνιο η κυβέρνηση και έφτασε η στιγμή, που ακούσαμε από Μέρκελ και Ντάισελμπλουμ ότι η λιτότητα δεν είναι η ενδεδειγμένη πολιτική για τη χώρα.

«Η πατριωτική κίνηση είναι πολίτες του Ωραιοκάστρου» που λένε «να κοιτάξουμε πρώτα τους Έλληνες πολίτες και μετά να φροντίσουμε για τα προσφυγόπουλα» είπε η ρεπόρτερ μεταδίδοντας την υποδοχή των φασιστών στα εννέα παιδάκια που πήγαιναν σχολείο. Η πατριωτική κίνηση, επειδή η ρεπόρτερ δεν καταλάβαινε τι ακριβώς οργάνωση είναι, φρόντισε στη συνέχεια, να της εξηγήσει -όχι και με τον πιο ευγενικό τρόπο- ενώ ένας από τους «πολίτες» της συνελήφθη για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου.

Εκτός από τον ΣΚΑΪ που οι αντιφασίστες ήταν «οι άλλοι με τις κουκούλες και τα κράνη», και για την ΕΡΤ ήταν «ταραξίες» όσοι προσπάθησαν να εμποδίσουν τον ναζί Χ. Παππά να καταθέσει στεφάνι στα Γιάννενα.

Την ιστορία ξαναγράφει ο ΣΚΑΪ και η δημοσιογράφος του Σ. Τσίπα μιλώντας για τη σχέση του Ν. Κούνδουρου με τον Θ. Βέγγο: «Γνωρίστηκαν όταν είχανε πάει στη Μακρόνησο μετά τον πόλεμο, για τις αριστερές τους ιδέες".

Αν. Λυμπεράκη (στέλεχος Ποτάμι): «Η ελληνική οικονομία είναι μια φοιτήτρια που έχει δύο εξεταστές στις εξετάσεις. Η ευρωπαϊκή πλευρά είναι της παπαγαλίας, του ΔΝΤ της ανάπτυξης του κριτικού πνεύματος. (...) Το θέμα είναι η φοιτήτρια να ικανοποιήσει και τους δύο εξεταστές». (ΣΚΑΪ). Άλλη μια εθνικά υπερήφανη άποψη, για το τι συμβαίνει στην οικονομία της χώρας.

«Ψεύτης» ο υπουργός Οικονομικών που δεν τους έκανε τη χάρη να εξαφανισθεί είπε και ελάλησεν... ο Μπάμπης.

ΥΣ.: Μαύρο έριξε, μαθαίνω, σε επιλεγμένα βίντεο στο youtube, o ΣΚΑΪ. Το βίντεο για το ποιο κανάλι λειτουργεί ως γραφείο Τύπου της Ν.Δ. εύκολα κρύβεται, του λόγου το αληθές πάλι, όχι.
η Αυγή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου