Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Η εκδήλωση ευαισθητοποίησης σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας που έγινε στον Άγιο Δημήτριο (video)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου η πρώτη εκδήλωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου για τα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και προσκεκλημένους/ες τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων και τους εργαζόμενους και εργαζόμενες του Δήμου.

Τα θέματα των ομιλιών της εκδήλωσης "Energy Day" αφορούσαν στους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπιτι και την εργασία, αλλά και τις δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Αγ. Δημητρίου προς αυτή την κατεύθυνση.


Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηλίας Σαββάκης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκαν στις δράσεις και τη στρατηγική του Δήμου, που σταθερά υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης και αειφόρου ενέργειας, σχεδιάζει πολλές ακόμη δράσεις και εκστρατείες για την ευαισθητοποίηση, έμπνευση και εμπλοκή όλων των πολιτών.

Το πρόγραμμα των ομιλιών, που συντόνισε η εντεταλμένη σε θέματα περιβάλλοντος Δημοτική Σύμβουλος, Αικατερίνη Ασημακοπούλου, είχε ως εξής:

  • «Σύμφωνο των Δημάρχων και Δήμος Αγίου Δημητρίου. Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας ως το πλαίσιο για την εφαρμογή της αειφορικής πολιτικής του Δήμου, για την Ενέργεια και το Περιβάλλον».
    Ομιλητής ο Δρ. Χρήστος Μπελιάς, Χημικός Μηχανικός MSc, PhD. Σύμβουλος Ενέργειας και Περιβάλλοντος Δήμου Αγ. Δημητρίου.
  • «Απλές Πρακτικές Εξοικονόμησης Ενέργειας».Ομιλήτρια η Εύη Τζανακάκη, Αρχιτέκτονας Μηχανικός MSc, Τμήμα Κτιρίων ΚΑΠΕ, Contact Person Συμφώνου Δημάρχων.
  • «Η μετακίνηση στη σύγχρονη πόλη: Δυνατότητες, περιορισμοί και καλές πρακτικές για την ενίσχυση της αειφορίας».Ομιλήτρια η Δρ. Κανελλίνα Γιαννακοπούλου, Χημικός Μηχανικός PhD, Τμήμα Περιβάλλοντος και Μεταφορών ΚΑΠΕ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου