Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Βραδιά ανάγνωσης Εντουάρντο Γκαλεάνο με τον Στ. Κραουνάκη στο Ίδρυμα Κακογιάννη, την Τρίτη 28 Μαρτίου στις 8.00μμ

Το ταξίδι στο λογοτεχνικό σύμπαν του Ουρουγουανού συγγραφέα, Εντουάρντο Γκαλεάνο, συνεχίζεται στο Ίδρυμα Κακογιάννη.

Τη σκυτάλη στις αναγνώσεις παίρνει, την Τρίτη 28 Μαρτίου στις 8.00μμ, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος επιλέγει κείμενα από τις σελίδες του ιδιότυπου ημερολογίου «Οι Μέρες Αφηγούνται» του Ε. Γκαλεάνο και συζητά γι' αυτά με τον κριτικό λογοτεχνίας, Ηρακλή Λογοθέτη και το κοινό.


Ένα διάσημο βιβλίο σε μορφή ημερολογίου 365 ημερών, που θεωρείται η προσωπική ματιά του συγγραφέα πάνω στην Ιστορία, γραμμένο με τον γνωστό πυκνό, ευθύ, δωρικό και απολύτως διεισδυτικό τρόπο που τον έκανε διάσημο σε όλον τον κόσμο. Για τους 12 μήνες του χρόνου, προσκαλούνται 12 αναγνώστες που διαβάζουν τα κείμενα επιλογής τους από κάθε μήνα μέσα από το βιβλίο-ημερολόγιο του Ε. Γκαλεάνο.

Έχουν, ήδη, πραγματοποιηθεί οκτώ βραδιές ανάγνωσης από την αρχή του χρόνου, με καλεσμένους τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργο Κουμεντάκη, τον Πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Πάνο Χαραλάμπους, την στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου, την σκηνοθέτιδα Ρούλα Πατεράκη, τον θεατρικό συγγραφέα Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη κ.ά.

Η εκδήλωση θα ηχογραφηθεί, όπως πάντα, από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, για να μεταδοθεί στη ραδιοφωνική εκπομπή «Βραδιές Ανάγνωσης από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» την επόμενη Δευτέρα 3 Απριλίου στις οκτώ το βράδυ.


Ίδρυμα Κακογιάννη: Πειραιώς 206, Ταύρος

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου