Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Η ταινία «Ο Έμπορος της Βενετίας» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 8.30μμ

H διαχρονική κωμωδία του Σαίξπηρ «Ο Έμπορος της Βενετίας - The Merchant of Venice» σκηνοθετημένη από τον Μάικλ Ράντφορντ, θα προβληθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 8.30μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.
Προσοχή στη νέα ώρα προβολής: 8.30μμ


Σκηνοθεσία: Μάικλ Ράντφορντ
με τους: Αλ Πατσίνο, Τζέρεμι Άιρονς, Τζόζεφ Φάινς, Λιν Κόλινς, Ζουλέικα Ρόμπινσον, Κρις Μάρσαλ, Τσάρλι Κοξ


Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:

Η μοντέρνα κινηματογραφική προσέγγιση του κλασικού έργου του Σαίξπηρ. Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται στη Βενετία του 16ου αιώνα.


Ο Αντόνιο δανείζεται χρήματα από τον Σάιλοκ για να βοηθήσει το νεαρό και απένταρο φίλο του, Βασάνη να παντρευτεί την όμορφη Πόρσια. Πικραμένος από τις προσβολές του Αντόνιο, ο Σάιλοκ θέτει πολύ συγκεκριμένους όρους σε περίπτωση που δεν πληρώσει το δάνειο.

Κι ενώ οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις του Αντόνιο καταστρέφονται από τις θύελλες, η οργή του Σάιλοκ αυξάνεται, καθώς η κόρη του απάγεται από τον εραστή της, Λορέντζο. Η προθεσμία υποβολής του χρηματικού δανείου λήγει. Ο Σάιλοκ διεκδικεί το ενέχυρό του, μια λίβρα από τη σάρκα του Αντόνιο.

Περισσότερα:

Η ταινία «Ο έμπορος της Βενετίας» είναι μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, που έγραψε γύρω στο 1596.


Πρόκειται για μια διαχρονική κωμωδία με αρκετά δραματικά στοιχεία, το οποίο ακολουθεί τη μοίρα και την τύχη μιας ομάδας χριστιανών ευγενών, όπως και τις δράσεις τους με τον Εβραίο τοκογλύφο Σάιλοκ.

Είναι η ιστορία των εραστών εκείνων, που κάνουν βιαστικές δεσμεύσεις και αργότερα συνειδητοποιούν ότι η ζωή δεν είναι τόσο εύκολη.

Επίσης, πρόκειται για μια ιστορία εκδίκησης και προδοσίας, δύο εχθρών που προσπαθούν να απαιτήσουν τρομακτικές τιμωρίες ο ένας στον άλλο, μια ιστορία για δύο κοινότητες που απλώς δεν καταλαβαίνει η μια την άλλη, αλλά πάνω απ' όλα μια ιστορία για τη γενναιοδωρία, τον αλτρουϊσμό, την ανιδιοτέλεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου