Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Μοσχάτο: Η ταινία «Blade Runner» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 8.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές της για τον μήνα Μάρτιο, με την κλασσική ταινία «Blade Runner», του Ridley Scott (1982, Έγχρωμο, 117').

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.


Λίγα λόγια για την ταινία:

Το εμβληματικό φιλμ του Ridley Scott διαδραματίζεται στο έτος 2019, στη σκοτεινή μητρόπολη του Λος Άντζελες. Η εταιρεία Tyrell κατασκευάζει ανθρωποειδή (replicants) που εμφανισιακά δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους πραγματικούς ανθρώπους και χρησιμοποιούνται σαν εργάτες εκτός των ορίων της πόλης.


Όταν τέσσερα replicants εξεγείρονται και δραπετεύουν από τον καταυλισμό τους, ο αστυνομικός Rick Deckard (Harrison Ford) επιστρέφει στην ενεργό δράση προκειμένου να τα εξοντώσει.

Ένα σχόλιο σχετικά με την ταινία:

Επιζώντας στη μνήμη του κοινού αρχικά ως καλτ ταινία, με διαρκώς ογκούμενη δημοφιλία στη συνέχεια, το «Blade Runner» βρίσκεται πλέον σχεδόν σε κάθε λίστα κορυφαίων ταινιών (μεταξύ των 100 καλύτερων φιλμ όλων των εποχών των περιοδικών «Time» και «Total Film», όπως και του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου) κι αυτό οφείλεται σε δύο λόγους: στην αισθητική και τη θεματολογία του.

Το event στο facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου