Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Μαθήματα αντίστασης και ήθους από τον παραιτηθέντα πρόεδρο του αθλητικού σωματείου Γ.Σ. Αργυρούπολης

Ο Γιάννης Μπουζάκης, ο παραιτηθείς
πρόεδρος του Γ.Σ. Αργυρούπολης
Μία εκ βαθέων «εξομολόγηση» από τον πρώην (πλέον) πρόεδρο του Γ.Σ. Αργυρούπολης, Γιάννη Μπουζάκη, που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά τις απειλές του προέδρου του ΟΝΑΔΕΑ για εκδίωξη του συλλόγου από το Α' Δημοτικό Στάδιο, αν δεν διώξει από την ομάδα παιδιά γονιού αντίθετου με την κάρτα εισόδου στο Στάδιο.

Ο Γιάννης Μπουζάκης, μίλησε στο sinergasia.gr, καταλογίζοντας έλλειψη ήθους στο δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο, κάλεσε τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού (ΟΝΑΔΕΑ) «να μην συνεχίζει τον κατήφορο» και προέτρεψε «να μάθουν όλοι να αγωνίζονται και να αντιδρούν σε ζητήματα που είναι αντίθετα στο ήθος τους, τους αθλητικούς κανόνες και τη Δημοκρατία».

Λίγες μέρες μετά την ηχηρή παραίτησή του, ο Γιάννης Μπουζάκης, καυτηριάζει τη συμπεριφορά της διοίκησης του δήμου:

«Δεν ήταν απλώς προσβλητική προς το σύλλογο το δικό μας αλλά και για όλους τους συλλόγους της πόλης.

Το σημαντικότερο για ένα δήμαρχο δεν είναι τα έργα. Έργα κάνουν όλοι, αν έχουν χρήματα (...) δε τα βάζει και από την τσέπη του.

Το σημαντικότερο είναι το ήθος ενός δημάρχου. Είναι ο πρώτος δημότης της πόλης και με το παράδειγμά του θα πρέπει να διδάσκει τα μικρά παιδιά και τον κόσμο όλο. Δυστυχώς, η σημερινή διοίκηση του δήμου, διαπαιδαγωγεί με λάθος τρόπο τη νεολαία αλλά και τους δημότες, με αρνητικές συνέπειες. Το παράδειγμα της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου αποδεικνύει του λόγου το αληθές».

Για την απόφαση της παραίτησης:

«Η διοίκηση του δήμου έχει στοχοποιήσει πολλές φορές το σύλλογό μας. Είχα την πρόθεση να παραιτηθώ και πριν το περιστατικό στο Α' Στάδιο Αργ/λης αλλά δε με άφησαν από το Δ.Σ. του Γυμναστικού Συλλόγου Αργυρούπολης.

Την τελευταία φορά, ένιωσα πως στοχοποιήθκε πρώτα ο Γ.Σ.Α., οι γονείς που έχουν τα παιδιά τους στο σύλλογο, ακόμα και προπονητής της πρώτης ομάδας.

Δεχθήκαμε απειλές από τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού, ευτυχώς όμως, η αντίδραση τόσο η δικιά μου όσο και του αντιπροέδρου (Δημήτρης Καλύβας) ήταν ακαριαία και ομόφωνη χωρίς να αφήσουμε περιθώριο παρεκτροπής της κατάστασης.

Η συμπεριφορά της διοίκησης, μου θύμισε άλλες εποχές...».

Και προσθέτει αφού ξεκαθαρίζει πως «δε θέλω να το παίξω ήρωας»:

Πρέπει να μάθουν όλοι «να αγωνίζονται και να αντιδρούν σε ζητήματα που είναι αντίθετα στο ήθος τους, τους αθλητικούς κανόνες, τη Δημοκρατία.

Δεν είναι δυνατό σε ένα Δημοκρατικό καθεστώς να μην αντιδράς όταν σε απειλούν με τέτοιο τρόπο.

Θα προσπαθήσω να το περάσω το μήνυμα αυτό απ' οποιαδήποτε θέση βρίσκομαι.

Δεν έχω κανένα προσωπικό θέμα με τον πρόεδρο του ΟΝΑΔΕΑ, κ. Καλιντέρη. Το προτιμότερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να ζητήσει μία συγγνώμη και να μην συνεχίζει τον κατήφορο με την απάντηση που έδωσε: ''Όποιος διαφωνεί μαζί τους, είναι μπαχαλάκιας''.

Παραμένω απλό μέλος στο ΓΣΑ. Παραιτήθηκα για να πάψει να στοχοποιείται ο σύλλογος και θα παλέψω να μη γίνεται αυτό όχι μόνο για το ΓΣΑ αλλά και σε όλους τους άλλους συλλόγους».

Επειδή, πολλές αναφορές γίνονται από το δήμαρχο και τον πρόεδρο του ΟΝΑΔΕΑ για το χαρτί που υπέγραψαν οι σύλλογοι και αφορά το 5ευρω, ο Γιάννης Μπουζάκης μας λέει:

«Τις υπογραφές ουσιαστικά τις υπέκλεψαν λέγοντας για βανδαλισμούς στο Στάδιο που εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως δε διαπράχθηκαν ποτέ. Έτσι πήρε τις υπογραφές. Κανείς δεν είχε υπογράψει να μπουν σεκιουριτάδες αλλά και εισιτήριο».

Ο πρώην πρόεδρος του ΓΣΑ εξέφρασε το παράπονό του γιατί:

«Ο εκπρόσωπος των αθλητικών συλλόγων στον ΟΝΑΔΕΑ, παρά τα πολύ σοβαρά γεγονότα, δεν αντέδρασε και δεν κάλεσε όλους τους συλλόγους για να συζητήσουν το περιστατικό».

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν όταν επί διοικήσεως Χρήστου Κορτζίδη, ο ίδιος βρισκόταν με το θεσμικό ρόλο του προέδρου της κοινότητας της Αργυρούπολης, ο Γιάννης Μπουζάκης, τονίζει:

«Πάντα επί διοικήσεώς μας υπήρχε συνεννόηση με τους συλλόγους. Όταν δεν υπήρχε σημαντικός αγώνας, ο κόσμος μπορούσε να βρίσκεται στο στάδιο για να αθληθεί. Φροντίζαμε με τους φύλακες να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία και δεν είχε δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Ποτέ δε χρειάστηκε να ασχοληθούμε με ιδιωτική φύλαξη του γηπέδου από εταιρία σεκιούριτι».

Τέλος, αναφερόμενος στο σήμερα, μας λέει:

«Η κατάσταση έχει πάρει άλλη τροπή. Η διοίκηση προτιμά να δίνει χρήματα στην εταιρία σεκιούριτι παρά στους συλλόγους. Είναι ο μοναδικός δήμαρχος που δεν έχει δώσει στους συλλόγους ούτε ένα ευρώ. Και όχι μόνο αυτό, προσπαθεί να περάσει πως μας κάνει χάρη που μας παραχωρεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου και έντεχνα προσπαθεί να περάσει ένα κλίμα ότι πρέπει να πληρώνουμε κιόλας, λες και οι σύλλογοι είναι επιχειρήσεις».

sinergasia.gr 



Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου