Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

«Ενοχλούνται ο Σκυλακάκης και η Μπακογιάννη επειδή φέραμε τα λεφτά πίσω;»

«Καταλάβαμε καλά; Γιατί πράγμα ενοχλούνται κάποιοι; Επειδή φέραμε πίσω λεφτά του Δημοσίου που λίμναζαν σε εξωτικά μέρη; Ενοχλήθηκαν που φέραμε πίσω και τους τόκους;».

Αυτά τα ερωτήματα θέτουν από το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και του πρώην γ.γ. ΔΟΣ και ΑΣ, Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε απάντηση της ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ για υπόθεση κονδυλίων της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής δυνεργασίας (ΥΔΑΣ) ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων που εντοπίστηκαν στην Καραϊβική, διεκδικήθηκαν και ανακτήθηκαν.


Και προσθέτουν: «Ενοχλήθηκαν άραγε ότι διαπιστώσαμε και ανακαλύψαμε ότι δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις και δεσμεύσεις στο μνημόνιο που έκαναν με τις οποίες θα διασφαλιζόταν ένας αξιόπιστος μηχανισμός ελέγχου της υλοποίησης του προγράμματος και επιστροφής χρημάτων αν δεν γινόταν το έργο όπως και δεν έγινε;»

Οι ίδιοι κύκλοι έθεσαν μάλιστα και επτά ερωτήματα στα οποία καλούν την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Συλακάκη να απαντήσουν:

1) προβλεπόταν μηχανισμός ελέγχου και επιστροφής χρημάτων για τις συμφωνίες που έκαναν;

2) γνώριζαν ότι υπήρχαν αυτά τα χρήματα κατατεθειμένα στη συγκεκριμένη τράπεζα;

3) ήθελαν να παρέμεναν τα χρήματα σε λογαριασμό στο εξωτερικό;

4) γνώριζαν ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη για επιστροφή των χρημάτων;

5) παρακολουθούσαν προσωπικά εάν προχωρούσε και εάν εφαρμόσθηκε το πρόγραμμα;

6) ήξεραν ότι επρόκειτο για χρήματα του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία αντί να χρησιμοποιούνται για αναπτυξιακά σχέδια τοκίζονταν;

7) αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να λιμνάζουν στο εξωτερικό μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία και κακώς τα ξαναφέραμε στην Ελλάδα;»
Και καταλήγουν: «Αφού όλα τα γνωρίζουν δεν μας λένε πού αλλού στο εξωτερικό έχουν διασκορπισθεί και κατασπαταληθεί χρήματα του ελληνικού Δημοσίου; Ας μας απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα και να ξέρουν ότι δεν είναι τα μόνα χρήματα που βρήκαμε και είμαστε σε διαδικασία απαίτησης της επιστροφής τους».

Θυμίζουμε ότι χθες η Ντόρα Μπακογιάννη με ανακοίνωσή της έκανε προσωπική επίθεση στον Νίκο Κοτζιά αναφερόμενη σε «μεγάλα και ξεδιάντροπα ψέματα» και ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών «να πάει τον φάκελο στον εισαγγελέα. Διαφορετικά θα το κάνω εγώ».

Στο ίδιο ύφος και χωρίς να αναφερθεί καθόλου στην ουσία η ανάρτηση του Θεόδ. Σκυλακάκη στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: «Άγνοια νόμου δεν επιτρέπεται. Αυτό βέβαια ισχύει για τους απλούς πολίτες. Αν είσαι υπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι επιτρέπεται. Όχι μόνο να μην ξέρεις τους νόμους που έχει ψηφίσει το δικό σου υπουργείο αλλά και να εκτοξεύεις νοσηρά υπονοούμενα για “ασκόπως σπαταληθέντα χρήματα” και “κρυφούς λογαριασμούς” επειδή είσαι ανίκανος να κάνεις έναν στοιχειώδη έλεγχο των όσων ανακριβώς (και συνεπώς συκοφαντικά) ισχυρίζεσαι».

efsyn.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου