Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Άλιμος: Γνωρίζουμε την Γειτονιά μας με την συγγραφέα Έρικα Αγγέλικα Γαρμπή

Στα πλαίσια του προγράμματος «Σου μιλάω για τον Άλιμο», της Παιδικής Βιβλιοθήκης Αλίμου, τα παιδιά 15 τμημάτων από σχολεία του δήμου μας απόλαυσαν ένα μαγευτικό ταξίδι
στην Γειτονιά μας.

Μέσα από την διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού «Γειτονιές» με την Αλιμιώτισσα συγγραφέα Έρικα Αγγέλικα Γαρμπή, αντιλήφθηκαν τον ρόλο που παίζει στη ζωή τους η Γειτονιά και κατασκεύασαν την δική τους με ανακυκλώσιμα υλικά.


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Σε μία από τις πολλές γειτονιές της μεγαλούπολης συνέβαινε κάτι παράξενο. Στην κάτω γειτονιά, εκτός απ’ τα παλιά σπιτάκια και κάποια μαγαζιά χωρίς πολλή δουλειά, υπήρχε ένας κόσμος που δε συναντούσες κάθε μέρα. Ήταν μια είσοδος σ’ έναν άλλον τόπο… μαγικό. Εκεί, αναμεταξύ των ανθρώπων, ζούσαν μικρά φτερωτά πλάσματα. Ο κόσμος τα έλεγε πεταλούδες.

Ήταν, δεν ήταν…

Όταν μια μέρα έρχεται η ειδοποίηση για κατεδάφιση, όλοι οι κάτοικοι αναστατώνονται. Θα δουν την αγαπημένη γειτονιά τους να γκρεμίζεται για να χτιστεί στη θέση της ένα μεγάλο εμπορικό; Και τι θ’ απογίνουν τα φτερωτά πλασματάκια;

Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι αυτής της περιπέτειας, θα χρειαστεί να βρεις τι ρόλο παίζουν σε όλα αυτά ένα παιχνιδοπωλείο του παλιού καιρού, ένας νεαρός εντομολόγος και ένα μπουρδουκλωμένο ξόρκι… Μπορείς στ’ αλήθεια να μαντέψεις;

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Έρικα Αγγέλικα Γαρμπή γεννήθηκε στη Σουηδία και μένει μόνιμα στην Αθήνα.

Σπούδασε δημοσιογραφία και σήμερα εργάζεται στον χώρο των γραφικών τεχνών, και συγκεκριμένα στον τομέα της μεταξοτυπίας.

Τα δύο πρώτα της βιβλία, «Καλοκαίρι στην πόλη» (Τετράγωνο, 2011) και «Δέλτα Χι και ο Μηχανισμός» (Ιπτάμενο Κάστρο, 2012), έτυχαν ιδιαίτερης αποδοχής και αγάπης από το παιδικό αναγνωστικό κοινό. Το τρίτο της βιβλίο που κυκλοφόρησε είναι το μυθιστόρημα για παιδιά και νέους με τίτλο «Ο Ζόλος και ο θησαυρός του νησιού» (Εκδόσεις Πατάκη, 2015).

Ως συγγραφέας συμμετείχε στο πρόγραμμα «Φιλαναγνωσία» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες από τη δράση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου