Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Για αλλοίωση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, καταγγέλλεται ο πρόεδρος του σώματος κ. Γαρυφαλάκης

Για σοβαρή αλλοίωση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ελέγχεται ο πρόεδρος του σώματος, κ. Γαρυφαλάκης, σύμφωνα με αιχμηρή ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης Αλίμου "ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι".

Σύμφωνα με την καταγγελία αντικαταστάθηκε ο αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, που είχε ορισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, με άλλον δημοτικό σύμβουλο, ενώ δεν ορίσθηκε εκπρόσωπος των μαθητών όπως ορίζει ο νόμος.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Γαρυφαλάκης είχε αναδειχθεί σε "αρχάγγελο της νομιμότητας" προβαίνοντας σε αναφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όταν η Ελένη Μπελιά απουσίαζε από το Δημοτικό Συμβούλιο για λόγους υγείας.

Διαβάστε την ανακοίνωση του "ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι"

Σε σοβαρή αλλοίωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, με την οποία ορίζονται τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει προβεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Γαρυφαλάκης.

Άγνωστο πώς, ο αντιπρόεδρος που προτάθηκε και ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο στις 13/3/2017 αντικαταστάθηκε από ένα άλλο, αναπληρωματικό μέλος με ταυτόχρονη αλλαγή και άλλων τακτικών και αναπληρωματικών μελών. Αξίζει να αναφερθεί ότι η θέση του αντιπροέδρου είναι έμμισθη (180 ευρώ μηνιαίως) και ότι ο δημοτικός σύμβουλος που προτάθηκε από τον δήμαρχο δεν θα ελάμβανε την αποζημίωση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου.

Επιπλέον, παρότι η νομοθεσία προβλέπει τον ορισμό εκπροσώπου μαθητών, αυτό δεν έγινε. Έτσι η πλειοψηφία εξασφάλισε εννέα αντί για οκτώ εκπροσώπους!

Η προχθεσινή (28/3/2017), πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής αναβλήθηκε μετά την παρέμβαση μελών του. Η εκπρόσωπος της δημοτικής μας κίνησης, Αγγ. Τσάτση, ζητώντας να μιλήσει για τη σοβαρή παραποίηση του πρακτικού και για τις παραλείψεις, δέχθηκε σκαιά επίθεση από την πρόεδρο και αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, κ. Δώρα Σύρμα, η οποία δεν της επέτρεψε να μιλήσει. “Απαντούσε”, μάλιστα, η κ. Σύρμα σε αυτό που επρόκειτο να πει η κ. Τσάτση, πριν καν εκείνη τοποθετηθεί!

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Γαρυφαλάκης, φέρει ακέραιη την ευθύνη για την αλλοίωση της απόφασης και για τη μη επικύρωση των αλλαγών. Αν και υπήρχε η δυνατότητα να επικυρωθεί η αλλαγή της απόφασης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (24/3/2017), οι διοικούντες τον Δήμο μας δεν δίστασαν να αδιαφορήσουν για τον τρόπο με τον οποίο ορίζεται νόμιμα και δημοκρατικά η Σχολική Επιτροπή.

Συνεχίζουν να θεωρούν ότι μπορούν να διοικούν χωρίς έλεγχο και χωρίς λογοδοσία σε κανέναν!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου