Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Τι γράφει το Documento για την παραίτηση της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου

Με αφορμή την παραίτηση της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, το πρώτο δημοσίευμα του Documento, το οποίο εμπλέκει η κα Ράικου αναφέρει τα εξής:

Την παραίτηση της Ελένης Ράικου, επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, προκάλεσε το διαφημιστικό τρέιλερ για το πρώτο θέμα του Documento που κυκλοφορεί εκτάκτως αύριο και αποκαλύπτει την αναφορά - καταγγελία ανακρίτριας ότι η κα Ράικου δεν της παρέδωσε σημαντικά στοιχεία για δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τον Θωμά Λιακουνάκο και αφορούν προμήθειες οπλικών συστημάτων.


Πριν καν κυκλοφορήσει η εφημερίδα στα περίπτερα η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς με έγγραφο αίτημα της προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζητά την αντικατάσταση της για να μην μετατραπεί, όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, "σε "Ιφιγένεια" στο βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων ".

Συνδυάζει μάλιστα την "επίθεση" σε βάρος της, που -όπως υποστηρίζει- στηρίζεται σε παράκεντρα με την έρευνα της για το μεγάλο σκάνδαλο της Novartis, που όμως δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενο της αποκάλυψης του Documento, το οποίο αντιθέτως με μια με σειρά πρωτοσέλιδων δημοσιευμάτων του έχει εισφέρει πολύτιμα στοιχεία στην υπ εξέλιξη έρευνα για την Novartiis και τα πολιτικά πρόσωπα που κρύβονται από πίσω.

Σε ό,τι αφορά όμως το περιεχόμενο της επώνυμης σε βάρος της καταγγελίας από μια ανακρίτρια διαφθοράς την οποία χαρακτηρίζει "ανεξήγητη", η κα Ράικου δεν απαντά επί της ουσίας αλλά αντίθετα επιτίθεται στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης η οποία όπως λέει δεν της έδωσε θεσμική κάλυψη.

Ερωτηματικά μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι η κα Ράικου παρά τα όσα καταγγέλλει ότι διαδραματίζονταν σε βάρος της με αφορμή τις έρευνές της για την Novartis, δεν είχε προχωρήσει σε καμία κίνηση και κοινοποιεί τώρα ένα "παρασκήνιο" το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την αποκάλυψη που την οδηγεί στην παραίτηση.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, πάντως στην οποία απευθύνεται η επιστολή παραίτησης, βρίσκεται στην Κύπρο για προγραμματισμένες συναντήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις επιστρέψει θα αναπέμψει το θέμα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που είναι αρμόδιο για την αντικατάσταση της εισαγγελέως διαφθοράς.

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου