Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Νίκος Μπελαβίλας: "Το γήπεδο του Παναθηναϊκού δεν χωράει στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή" & τι έγραψε στο facebook

Κάθετα αντίθετος με την ανέγερση του γηπέδου του ΠΑΟ στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, δηλώνει ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΜΠ, διευθυντής του Εργαστηρίου Αρχιτεκτονικής και
στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μπελαβίλας.

«Απορώ ποιος εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό αυτή την ανοησία, ποιος είναι τόσο αδιάβαστος ώστε να εισηγείται αυτή την καταστροφική επιλογή και να βάζει σε μπελάδες ακόμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό» είπε Στο Κόκκινο και στις Αλεξάνδρα Χριστακάκη και Τζούλυ Τσίγκα.

Ο κ. Μπελαβίλας διερωτήθηκε ποιοι είναι αυτοί που συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε αυτή τη λύση, όταν δεν αποτελεί ούτε μνημονιακή υποχρέωση ούτε προαπαιτούμενο η ανέγερση γηπέδου στο συγκεκριμένο σημείο.

«Έχω την τύχη και την τιμή να είμαι από αυτούς που σχεδίασαν το μητροπολιτικό Πάρκο», ανέφερε ο Νίκος Μπελαβίλας, τονίζοντας ότι το γήπεδο δεν χωράει εκεί, γιατί «θα πρέπει να καταργηθεί το διάταγμα του Υμηττού και το Ρυθμιστικό της Αθήνας το 2014».

Εκτίμησε, δε, ότι αν επιχειρηθεί fast track ανέγερση του γηπέδου στον συγκεκριμένο χώρο, θα καταπέσει στα δικαστήρια γιατί:

- Βρίσκεται μέσα στην Β’ Ζώνη προστασίας του Υμηττού
- Εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή
- Σε άμεση επαφή με την Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου
- Σε απόσταση αναπνοής από τα δύο στρατιωτικά νοσοκομεία
- Για να κατασκευαστεί θα καταστραφούν εκατοντάδες στρέμματα πρασίνου συμπεριλαμβανομένης και της κοίτης του Ιλισσού.
στο κόκκινο

Τι έγραψε ο Νίκος Μπελαβίλας στο facebook:

Θα το γράψω όσο πιό ψύχραιμα μπορώ. Το στάδιο του Παναθηναϊκού δεν χωράει στο Γουδί.


1. Γιατί βρίσκεται σε απόλυτη επαφή με τα μεγάλα νοσοκομεία.Τα δύο στρατιωτικά και τα δύο πολιτικά, το Γεννηματά και το Σωτηρία.
2. Γιατί βρίσκεται επίσης σε άμεση επαφή με την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.
3. Γιατί βρίσκεται εντός της Β' Ζώνης Προστασίας Υμμητού.
4. Γιατί διαλύει μία μεγάλη περιοχή αμιγούς κατοικίας όπως είναι του Παπάγου.
5. Γιατί βρίσκεται εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδί.
6. Γιατί προκειμένου να κατασκευαστεί θα καταστραφούν εκατοντάδες στρέμματα υψηλού πρασίνου, συμπεριλαμβανομένης της κοίτης του Ιλισσού.


Ας υποθέσουμε ότι όσα λέγαμε τόσα χρόνια, ότι οι αγώνες για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί αγνοούνται. Ας υποθέσουμε ότι οι αντιδράσεις πανεπιστημιακών, οικολόγων, περιβαλλοντικών συλλόγων αγνοούνται.


Τι θα κάνετε καλοί σύντροφοι της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής με τους στρατιωτικούς, τους νοσοκομειακούς, οι οποίοι θα τινάξουν τέτοια απόφαση στον αέρα, στο πρώτο δικαστήριο που θα προσφύγουν; Τι θα κάνετε με το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας που θα πρέπει να ακυρώσετε;


Ετοιμάζεστε να ανοίξετε μία πληγή, ανάλογη με αυτή που με αβάσταχτη ελαφρότητα άνοιξε πριν 13 χρόνια η ΑΕΚ μαζί με την τότε κυβέρνηση στη Νέα Φιλαδέλφεια. Καμμία τρόϊκα δεν μας πιέζει για αυτό, κανένα μνημόνιο δεν έχει ως προαπαιτούμενο την καταστροφή του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί ούτε των Ζωνών Προστασίας Υμηττού. Δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία για αυτή την κίνηση που με περισσή ρηχότητα και άγνοια κινδύνου πάτε να δημοσιοποιήσετε σήμερα.

ΥΓ: Επειδή πιθανόν πιαστήκατε "αδιάβαστοι" αυτός είναι ο χάρτης του Μητροπολιτικού Πάρκου. Το γήπεδο προτείνεται να κατασκευαστεί στην μέση δεξιά της Κατεχάκη, στον μεγάλο χώρο πρασίνου, φυτώριο σήμερα του Δήμου Αθηναίων, που τον διασχίζει διαγώνια με γαλάζιο χρώμα ο Ιλισσός.



Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου