Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Μ. Ανδρούτσου: «Πολλαπλά τα μηνύματα των βραβεύσεων στη "Γιορτή Αθλητισμού"» - Όλη η εκδήλωση & συνεντεύξεις (video)

της Εριέλλας Χρυσού

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Ειρηνοδρομίας που θα γίνει στις 14 Μαΐου, πραγματοποίησαν τη «Γιορτή Αθλητισμού».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις αθλητών και ομάδων του δήμου, αλλά και ολυμπιονικών για την προσφορά τους στον αθλητισμό.

Παραβρέθηκαν και βραβεύτηκαν η αργυρή ολυμπιονίκης στο πόλο και πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, η δύο φορές ολυμπιονίκης ακοντίστρια Μιρέλα Μανιάνι με την πέμπτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο, ο αρσιβαρίστας αργυρός ολυμπιονίκης Βαλέριος Λεωνίδης και ο τρεις φορές παραολυμπιονίκης και χρυσός στους παραολυμπιακούς του 2016 Παύλος Μάμαλος.

Επίσης, ανάμεσα σε άλλους, βραβεύθηκαν ο αθλητικός δημοσιογράφος και συγγραφέας Μένιος Σακελλαρόπουλος και η Ζωζώ Χριστοδούλου, η πρώτη γυναίκα που συμμετείχε στο Μαραθώνιο.

Η εκδήλωση όμως ανήκε πραγματικά στα παιδιά από το δήμο Αγίου Δημητρίου που κέρδισαν πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις, καθώς στο δήμο δραστηριοποιούνται πολλοί αθλητικοί σύλλογοι που έχουν «βγάλει» σημαντικούς αθλητές.

Μεταξύ άλλων, βραβεύτηκαν η Φαίδρα Μαρκίδη, που κέρδισε το χρυσό στα 100 μ. ύπτιο στους Special Olympics της Αθήνας, η γυναικεία ομάδα του μπάσκετ του Α.Ο. Δάφνης, πρωταθλήτρια της Α2 Εθνικής, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Γ.Σ. Κρόνος, ο ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Ρέτσος και η βολλεϋμπολίστρια Φαίη Μπακοδήμου.



Μετά το τέλος της εκδήλωσης, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου μίλησε στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr για τις αρχές και τις αξίες του αθλητισμού αλλά και τα μηνύματα που προσπαθούν να περάσουν μέσω των βραβεύσεων.

Τέλος, η Ζωζώ Χριστοδούλου, η πρώτη γυναίκα που έτρεξε στο Μαραθώνιο, μίλησε για την εμπειρία της συμμετοχής της αλλά και το συμβολισμό της, καθώς άφησε το γυναικείο στίγμα στο άθλημα.


nstv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου