Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Υπογράφηκε από τη Ρένα Δούρου η σύμβαση για την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού

Τη Σύμβαση με την οποία η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί με 2.600.000 ευρώ την κατασκευή της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού, υπέγραψε η Ρένα Δούρου.
 
"
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, καθώς η κατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων αναμένεται να εξυπηρετήσει όχι μόνο τις ανάγκες του σχολείου, αλλά και φορέων και συλλογικοτήτων", τονίζει στην ιστοσελίδα της η Ρένα Δούρου.
 
"Πρόκειται για ένα μακροχρόνιο αίτημα των συλλόγων γονέων και  δημοτικών αρχών (προηγούμενων και της σημερινής)", δήλωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου, Μίλτος Ευσταθιάδης.

Το έργο που θα περιλαμβάνει χώρους περίπου 2.000 τ.μ., αποφασίσθηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
 
Πιο αναλυτικά, στην ιστοσελίδα της Ρένας Δούρου, μεταξύ άλλων αναφέρεται:
 
"Στόχος των παρεμβάσεων είναι η συμπλήρωση, επέκταση και ενίσχυση της λειτουργίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού με την προσθήκη κτιρίου που επιμερίζεται σε τέσσερα επίπεδα.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, καθώς η κατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων αναμένεται να εξυπηρετήσει όχι μόνο τις ανάγκες του σχολείου, αλλά και φορέων και συλλογικοτήτων.

Να σημειωθεί ότι η αίθουσα σχεδιάστηκε σε όροφο, ενώ το ισόγειο διατηρήθηκε ανοιχτό, προκειμένου να μη στερηθεί το σχολείο από τους ζωτικούς αύλειους χώρους.
 
Συγκεκριμένα, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων περιλαμβάνει:
• Υπόγειο στο οποίο θα διαμορφωθεί, μεταξύ άλλων, αποθηκευτικός χώρος, μηχανοστάσιο ανελκυστήρα, πυροσβεστικό συγκρότημα και πυροσβεστική δεξαμενή νερού.
• Ισόγειο στο οποίο θα λειτουργήσει στεγασμένος χώρος αύλησης και γυμναστικής.
• Πρώτο όροφο στον οποίο θα διαμορφωθεί η κυρίως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων µε σκηνή, καμαρίνια, ιματιοθήκη κ.α.
• Πατάρι που θα γίνει ο αποθηκευτικός χώρος της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και το κουβούκλιο προβολών, ηχητικών και φωτισμών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου