Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου για τη στέγαση προσφύγων

Έκκληση να βρεθεί σπίτι για ενοικίαση, προκειμένου να στεγασθεί η οικογένεια της 10χρονης Φατίμα, μαθήτριας στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου απευθύνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Η ανάγκη προέκυψε μετά την καταστροφή της καφετέριας στο πάρκο του Ασυρμάτου, όπου ζούσε η οικογένεια μαζί με άλλους μετανάστες.


Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Αγαπητοί γονείς και συμπολίτες, όπως θα γνωρίζετε πριν μερικές μέρες κάηκε ολοσχερώς το εσωτερικό της καφετέριας στο πάρκο του Ασυρμάτου όπου ζούσαν μετανάστες.

Υπάρχει άμεση ανάγκη να βρεθεί ένα σπίτι 70 τ.μ. για να στεγαστούν πέντε άτομα, ανάμεσά τους και η 10χρονη μαθήτρια του σχολείου μας η Φατίμα.

Όποιος έχει κάποιο αδιάθετο σπίτι τον παρακαλούμε να το ενοικιάσει μέσω του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε για τους πρόσφυγες, το οποίο καλύπτει το ενοίκιο και τους λογαριασμούς (ΔΕΗ,ΕΥΔΑΠ κ.λ.π). Ο ιδιοκτήτης δεν έχει καμία επιβάρυνση, αρκεί να μην υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί και κληρονομικά θέματα σε εκρεμότητα για το οίκημα.

Οι μαθητές, οι γονείς, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, κατανοώντας τους οικονομικούς, πολιτικούς και θρησκευτικούς λόγους που τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, τους έχουμε δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη μας έως σήμερα. Στηρίζουμε αυτή την οικογένεια η οποία χρήζει της βοήθειάς μας.


Θέλουμε το οίκημα να είναι στην περιοχή του Ασυρμάτου ή πέριξ αυτού προκειμένου να είναι κοντά στο σχολείο που φοιτά η Φατίμα. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:
  • Γραφείο Δημάρχου • Τηλ.: 213 2007702-3.
  • Ειρήνη Μοσχοπούλου • Τηλ.: 6951744493
  • Φωτεινή Παπαδογιάννη • Τηλ.: 6978008201
Ας βοηθήσουμε όλοι να βρεθεί σπίτι για τη Φατίμα και την οικογένειά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου