Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Ερώτηση στον υπουργό Εσωτερικών κατέθεσαν είκοσι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας

Για τα αποτελέσματα που είχαν οι διενεργηθείσες Διοικητικές Εξετάσεις που αφορούν σε περιστατικά αυθαίρετης και παράνομης συμπεριφοράς της ελληνικής αστυνομίας αντίθετης με το υφιστάμενο διοικητικό και πειθαρχικό νομοθετικό πλαίσιο, ζητούν να ενημερωθούν με ερώτηση που κατέθεσαν στον υπουργό Εσωτερικών 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρουν πως η προστασία των ατομικών και των κοινωνικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών, τα οποία κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα, αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και για την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


Ωστόσο υπογραμμίζουν στην ερώτηση τους, πως κατά καιρούς, απασχολούν τη δημοσιότητα περιπτώσεις, για τις οποίες φαίνεται να υπάρχουν εκ μέρους ορισμένων αστυνομικών, σοβαρές υπόνοιες αυθαίρετης και παράνομης συμπεριφοράς.

Οι ερωτώντες βουλευτές υπογραμμίζουν πως η ηγεσία του αστυνομίας διατάσσει για αυτές τις περιπτώσεις τη διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης (Π.Δ.Ε.) ή τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.) για τη διακρίβωση ενδεχόμενων παραβατικών συμπεριφορών. Ενώ υπενθυμίζουν τις καταγγελίες για εξευτελιστική συμπεριφορά εναντίον ανήλικων μεταναστών στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας στις 27/9/16 ή τις καταγγελίες περί υπερβάλλουσας και αναίτιας χρήσης δακρυγόνων ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές στο Σύνταγμα στις 8/5/16.

Όπως τονίζουν στην ερώτηση τους μέχρι να ολοκληρωθούν οι Π.Δ.Ε. ή Ε.Δ.Ε απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα καθώς μετατίθεται το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε ζητήματα της επικαιρότητας,να μην γίνεται ευρέως γνωστό το αποτέλεσμα των διενεργηθεισών Διοικητικών Εξετάσεων και να δημιουργείται η εντύπωση αδράνειας, ελλιπούς ανταπόκρισης, ακόμα και αδιαφάνειας στις διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου της ελληνικής Αστυνομίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου