Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017, ανοιχτό στην πόλη

Άρχισε σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με την παρουσίαση του προγράμματος για το καλοκαίρι 2017.

Κι αν πέρυσι πρόλαβε με πέντε εβδομάδες προετοιμασίας κι έδωσε το στίγμα του -νεανικό, εναλλακτικό, πολιτικό- εφέτος είναι η χρονιά της «πραγματικής πρεμιέρας και των εγκαινίων» είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

«Εγκαινιάζουμε νέους θεσμούς, συνεργασίες και ανοίγματα εντός του Φεστιβάλ, που ελπίζω να μπολιάσουν την ελληνική καλλιτεχνική πραγματικότητα και να εδραιωθούν, προκειμένου να δώσουν τους καρπούς τους στο μέλλον» είπε ο ίδιος, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού.

«Το πρόγραμμα έχει τόσες πτυχές κι ενδιαφέρουσες συνεργασίες, δίνει έμφαση στους νεότερους δημιουργούς, έχει διεθνές προφίλ, παρ' όλη την κρίση που ζούμε, δράσεις με κοινωνικό χαρακτήρα, στην Αθήνα και τον Πειραιά, που μας κάνουν να νιώθουμε ότι, ενώ ζούμε σε αυτή πόλη την οποία μόνοι μας την έχουμε απαξιώσει, αξίζει να τη ζούμε» χαιρέτισε η Λυδία Κονιόρδου.


Εκτός από το Λύκειο αρχαίου δράματος στην Επίδαυρο, για σπουδαστές και ηθοποιούς, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ανήγγειλε το νέο θεσμό προφεστιβαλικών εκδηλώσεων, από 22 έως 28 Μαϊου, στην Πειραιώς 260.


Επίσης, το «Άνοιγμα στην πόλη» με συμμετοχικές δράσεις πολιτών σε Αθήνα, Πειραιά έως την Ελευσίνα. Ακόμα, συναυλίες στον Κήπο της Πειραιώς 260, σε απ' ευθείας μετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και, για πρώτη φορά, μουσικές παραστάσεις στο κτίριο Ολύμπιον της Λυρικής, στην οδό Ακαδημίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου