Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Μοσχάτο: «Το Τελευταίο Μετρό» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 23 Απριλίου στις 8.00μμ

Προτελευταία προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης της Μεσοποταμίας για το μήνα Απρίλιο θα είναι η ταινία «Το Τελευταίο Μετρό» του Φρανσουά Τρυφώ (1980, Έγχρωμο, 131').

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 23 Απριλίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Πριν από αυτήν, στις 6.30μμ, θα γίνει η καθιερωμένη συνέλευση της Κινηματογραφικής Λέσχης. Η συνέλευση είναι ανοικτή σε όλους και όλοι μπορούν να προτείνουν ταινίες για να παιχτούν τους επόμενους μήνες.


Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.


Λίγα λόγια για την ταινία:


Παρίσι, Φθινόπωρο 1942. Στο θέατρο της Μονμάρτης προσλαμβάνεται ως πρωταγωνιστής ο Μπερνάρ Γκρανζέ (Ζεράρ Ντεπαρντιέ) και αρχίζουν οι πρόβες ενός καινούριου έργου με τίτλο «Οι εξαφανισμένοι».


Η Μαριόν (Κατρίν Ντενέβ), διάσημη ηθοποιός του γαλλικού μπουλβάρ, διευθύνει μόνη της το θέατρο του Εβραίου συζύγου της, Λούκας Στάινερ (Heinz Bennent), ο οποίος θεωρείται εξαφανισμένος από τις αρχές Κατοχής.

Το πολυβραβευμένο με δέκα Σεζάρ (τα γαλλικά Όσκαρ) “Τελευταίο Μετρό”, είναι -μαζί με την “Αμερικανική Νύχτα”- η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία του Φρανσουά Τρυφώ.


Δεν πρόκειται τόσο για μια ταινία για την εποχή της Κατοχής στη Γαλλία (παρ' όλο που υπάρχουν άμεσες αναφορές, ακόμα και σε υπαρκτά πρόσωπα εκείνης της περιόδου, όπως ο αντισημίτης θεατρικός κριτικός Νταξιά), όσο κυρίως για την πολύπλοκη σχέση ανάμεσα στο θέατρο και τη ζωή.

Το event στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου