Τρίτη 18 Απριλίου 2017

56 εκατομμύρια ευρώ τα χρέη του Δήμου Αμαρουσίου στο ΙΚΑ @ Διαβάστε ακόμα: Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια

της Ηλέκτρας Βισκαδουράκη

«Μπότα και σούβλες.
Η πιο τυρόγαλη αστική τάξη όλου του κόσμου
»,
σχολίασε μια ψυχή...
Έκθετος ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, που προεκλογικά διατυμπάνιζε τη «διαχειριστική ικανότητά του» υποστηρίζοντας ότι οι οφειλές του δήμου ανέρχονται σε μόλις 2 εκατ. ευρώ, ενώ τα χρέη προς ΙΚΑ ξεπερνούν τα 56 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα μισά επί δημαρχίας του.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η δημοτική παράταξη
«Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι», μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2014 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές δημοτικών επιχειρήσεων και του Οργανισμού Εργασίας προς το ΙΚΑ ξεπερνούν τα 56 εκατ. ευρώ (33 εκατ. ευρώ για κύριες εισφορές και 23 εκατ. ευρώ προσαυξήσεις και πρόστιμα).

Από το σύνολο τα 26 εκατ. ευρώ δημιουργήθηκαν επί δημαρχίας Πατούλη, 12 εκατ. επί δημαρχίας Τζανίκου, ενώ 18 εκατ. αντιστοιχούν στην περίοδο από 1-1-2006 μέχρι 31-3-2008, «χωρίς να είναι γνωστό πόσα δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο Πατούλη που ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου από τον Ιανουάριο του 2007».

«Τα χρέη προς το ΙΚΑ δεν εμφανίζονται στο σχέδιο προϋπολογισμού που απέστειλε πρόσφατα η δημοτική αρχή στο Παρατηρητήριο ΟΤΑ και αναμένεται να τον επιβαρύνουν, όταν αυτά βεβαιωθούν από το ΙΚΑ προς τον δήμο», τονίζει εκτιμώντας ότι η ρύθμιση των χρεών θα επιβαρύνει «δυσβάστακτα τον προϋπολογισμό του δήμου».

Η δημοτική παράταξη, καταλογίζοντας στον δήμαρχο ότι χρησιμοποίησε «παλαιοκομματικές μεθόδους απόκρυψης της αλήθειας για να πετύχει την επανεκλογή του», συμπληρώνει ότι «με αυτές τις πρακτικές, η διεκδίκηση της προεδρίας της ΚΕΔΕ για να φέρει την "ανατροπή" στην Αυτοδιοίκηση φαντάζει αστείο και μόνο η επικοινωνιακή καταιγίδα που εξαπολύει ή ο κομματικός πατριωτισμός μπορεί να πείσει ορισμένους να τον προκρίνουν».

Πατούλης: Θα γίνει κούρεμα, θα ενημερώσουμε τους δημότες

Η πλευρά Πατούλη επιβεβαιώνει το ύψος των οφειλών σημειώνοντας ότι αφορά Νομικά Πρόσωπα που έκλεισαν και οι «οφειλές μεταφέρονται υποχρεωτικά στον δήμο». Εκτίμησε ότι θα γίνει «πολύ μεγάλο "κούρεμα" της οφειλής», ενώ ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει τους πολίτες.

η Αυγή


Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια - Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου