Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Τίτλους τέλους έβαλε στην Ανθοκομική Έκθεση Βάρκιζας ο Κωνσταντέλλος

του Γιώργου Λαουτάρη


Ένας όμορφος τοπικός θεσμός ναυάγησε. Η Έκθεση Λουλουδιών της Βάρκιζας, που μετρά μια ιστορία τριών δεκαετιών έπεσε θύμα της οικονομικής κρίσης αλλά και της αδιαλλαξίας της δημοτικής αρχής.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, η Ανθοκομική Έκθεση της Βάρκιζας «ματαιώνεται μέχρι νεωτέρας» με την ευθύνη να επιρρίπτεται από τη δημοτική αρχή στην οικονομική κρίση και στην απροθυμία των φυτωριούχων, που δήλωσαν ότι κατά τις τελευταίες εκθέσεις είχαν ζημιά.
 

Η αλήθεια βέβαια είναι πιο σύνθετη, από την απλοποιημένη εκδοχή που παρουσιάζει ο Δήμαρχος.

Η τελευταία Ανθοκομική Έκθεση Βάρκιζας, η 29η Έκθεση Λουλουδιών Βάρκιζας εγκαινιάστηκε στις 30 Απριλίου 2015 στην κλειστή πλαζ της Βάρκιζας.

Οι φυτωριούχοι «είχαν ζημιά» επειδή η δημοτική διοίκηση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου επέβαλε ως χώρο διεξαγωγής της έκθεσης την κλειστή παραλία (το πρώην Yabanaki), που είχε είσοδο 1 ευρώ για κάθε επισκέπτη.

Οι δύο προηγούμενες τοπικές Εκθέσεις Λουλουδιών (27η και 28η τα έτη 2013 και 2014) είχαν πραγματοποιηθεί στο πλακόστρωτο της Βάρκιζας, στην προκυμαία της παραλίας στο κέντρο της πόλης, με ελεύθερη είσοδο και είχαν μεγάλη επιτυχία. Ήταν η απάντηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Σπύρου Πανά στην οικονομική κρίση και στην τάση των επισκεπτών να αποφεύγουν εκδηλώσεις με αντίτιμο εισόδου.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αποφάσισε ότι η κεντρική πλατεία της Βάρκιζας δεν προορίζεται γι’ αυτές τις διοργανώσεις και σε αυτή την απόφαση θα πρέπει να αναζητηθεί ένα μερίδιο της ευθύνης για την κατάργηση του θεσμού.

Και λέμε κατάργηση, διότι ούτε το 2016 πραγματοποιήθηκε Έκθεση Λουλουδιών στη Βάρκιζα, μολονότι είχε αναγγελθεί δύο φορές, για τον Μάιο όσο και για τον Οκτώβριο, λόγω ασυμφωνίας των φυτωριούχων με τη δημοτική αρχή.

Το δε επιχείρημα της οικονομικής κρίσης δεν φαίνεται να ισχύει για την Κηφισιά, ο Δήμος της οποίας ήδη ανήγγειλε την 63η Ανθοκομική Έκθεση για τις 27 Απριλίου (με δωρεάν είσοδο τις καθημερινές μέχρι το μεσημέρι) ενώ και στην κοντινή μας Ηλιούπολη, ο Δήμος ξεκίνησε θεσμό Έκθεσης Λουλουδιών (η 2η πραγμαοποιήθηκε πέρσι).

3vita.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου