Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Μοσχάτο: Ανακοίνωση για τη φασιστική επίθεση στο "Σπίτι της Μεσοποταμίας"

Τα ξημερώματα της Μεγάλης Πέμπτης, άγνωστοι έγραψαν φασιστικά συνθήματα στο "Σπίτι της Μεσοποταμίας" στο Μοσχάτο και αφαίρεσαν
το αντιφασιστικό πανό που υπήρχε στην αυλή.

Τα συνθήματα τα έσβησαν άμεσα άτομα της συνέλευσης του χώρου δίνοντας το μήνυμα ότι η επίθεση δεν θα επηρεάσει ούτε στο ελάχιστο τη λειτουργία της "Μεσοποταμίας" και ότι ο φασισμός δεν χωράει στις γειτονιές μας.

Διαβάστε την ανακοίνωση της "Μεσοποταμίας":

Στο Μοσχάτο δε χωράει ο φασισμός

Τα ξημερώματα της Μεγάλης Πέμπτης 13 Απριλίου, κάποιοι έγραψαν στην είσοδο της Μεσοποταμίας συνθήματα τυφλού μίσους και μισαλλοδοξίας και αφαίρεσαν το αντιφασιστικό πανό που βρισκόταν στην αυλή.

Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, που το Σπίτι της Μεσοποταμίας δέχεται τέτοιου είδους επίθεση.

Τρομαγμένοι όμως δεν είναι αυτοί που δρουν στο φως της μέρας, σε ανοιχτούς χώρους αλληλεγγύης και οριζόντιας δημοκρατίας, αλλά εκείνοι που μέσα στο σκοτάδι, την ώρα που κυκλοφορούν μόνο ποντίκια κι αρουραίοι και ενώ οι δράσεις της Μεσοποταμίας βρίσκονται σε περίοδο πασχαλινής ανάπαυλας, επέλεξαν να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στην αλληλεγγύη, τη δημιουργία και την κοινή δράση ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές.

Τα συνθήματα αυτά φυσικά σβήστηκαν άμεσα από τα άτομα της συνέλευσης του χώρου, δείγμα της ζωτικότητας και των αντανακλαστικών που την διατρέχουν.

Είναι αυτονόητο ότι αυτό το περιστατικό δεν επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο τη λειτουργία της Μεσοποταμίας. Συνεχίζουμε να αποτελούμε ένα χώρο αλληλεγγύης και δημιουργίας, συμμετέχοντας στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα.

Στις γειτονιές μας δεν χωράει ο φασισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου