Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Συνεχίζουν τις Μουσικές Βραδιές τα παιδιά του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης (video)

της Εριέλλας Χρυσού

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για το τέλος άλλης μίας σχολικής χρονιάς
διοργάνωσαν και δεύτερη συναυλία με τους μαθητές του μουσικού τμήματος που έπαιξαν αρμόνιο, πιάνο, κιθάρα και μπουζούκι ενώ τραγούδησε κομμάτια γνωστών δημιουργών η σχολική χορωδία.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η δασκάλα μουσικής Ρέα Χουσερίδου, ενώ υπεύθυνος διδασκαλίας στην κιθάρα και στο μπουζούκι ήταν ο Νίκος Βαρβαρέσσος. Τη χορωδία συνόδευσαν στα κρουστά η Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου και στο τσέλο η Δέσποινα Ισταμπουλούογλου, παλιές μαθήτριες του σχολείου.



Η Ρέα Χουσερίδου μίλησε στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr για το σχολείο και τις δραστηριότητες στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν οι μικροί μαθητές, τονίζοντας πως το σχολείο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «πρότυπο».

Το τμήμα μουσικής υπάρχει 16 χρόνια και η χορωδία τα τελευταία 5 με πολλές συμμετοχές πλέον σε εξωσχολικές εκδηλώσεις φιλανθρωπικού και πολιτιστικού χαρακτήρα εξήγησε, ενώ συμπλήρωσε: «τα παιδιά ήρθαν με πάρα πολύ χαρά, παρότι έχουμε πάρα πολλές πρόβες και το αποτέλεσμα μας χαροποιεί όλους».

Οι αδερφές Δέσποινα και Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου εξέφρασαν τη συγκίνηση τους που είδαν την εξέλιξη του σχολείου, καθώς ήταν παλιές μαθήτριες, και για αυτό αποφάσισαν να πλαισιώσουν τη σχολική χορωδία. Σε αυτό συνέδραμε και το γεγονός πως μητέρα τους είναι η Ρέα Χουσερίδου, ενώ τόνισαν: «όπου υπάρχει μουσική και παρόμοιο κίνητρο, είμαστε εδώ».

Τέλος, οι μικροί μαθητές Δήμητρα και Πέτρος μίλησαν για τους λόγους που διάλεξαν τη μουσική ως απασχόληση και εξήγησαν πως, παρότι το πρόγραμμά τους είναι αρκετά πιεσμένο με τα μαθήματα και τη μελέτη, βρίσκουν πάντα χρόνο και για να μην ξεχνάνε τίποτα από όσα πρέπει να γίνουν.



nstv.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου