Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Η θεατρική παράσταση «Εκκλησιάζουσες» από τους μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης

της Εριέλλας Χρυσού


Την τρίτη κατά σειρά εκδήλωση διοργάνωσε το 7ο Δημοτικό Σχολείο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για το
τέλος της σχολικής χρονιάς με τη θεατρική ομάδα του σχολείου να παρουσιάζει το έργο «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη.

Τη θεατρική διδασκαλία και σκηνοθεσία είχε η θεατρολόγος Άννα Ζεβελάκη, ενώ υπεύθυνη για τη μουσική ήταν η δασκάλα μουσικής Ρέα Χουσερίδου.


Ο μικρός Αντρέας που συμμετείχε στην παράσταση μίλησε στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr για τη συμμετοχή του στην παράσταση και την επιθυμία του να συνεχίσει να ασχολείται.

Ανάμεσα στους θεατές βρέθηκε και η Ράνια Χρυσοχοΐδου, πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων «η Μαύρη Θάλασσα», η οποία μας μίλησε για την παράσταση, την οποία απόλαυσε, αλλά θυμήθηκε και τη δική της ενασχόληση με τις δραστηριότητες του σχολείου, καθώς ήταν τόσο το δικό της σχολείο, όσο και της κόρης της και επαίνεσε τις δασκάλες και τα παιδιά, αλλά και το διευθυντή του σχολείου που στηρίζει αυτές τις δραστηριότητες.

Η Άννα Ζεβελάκη, δασκάλα και θεατρολόγος, εξήγησε πως χάρη στη βοήθεια του σχολείου και του συλλόγου ξεπεράστηκαν όλες οι δυσκολίες που το στήσιμο μίας παρόμοιας παράστασης έχει και τόνισε πως η επιλογή του έργου έγινε τόσο για τη διαχρονικότητά του όσο και γιατί τα έργα αυτά βοηθάνε τα παιδιά να σκέφτονται.

Η Ρέα Χουσερίδου, δασκάλα μουσικής, δήλωσε πως νιώθει πολύ χαρούμενη γιατί βλέπει τα παιδιά να συμμετέχουν και να χαίρονται και πως το αποτέλεσμα τους χαροποιεί όλους.



nstv.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου