Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Έφη Αχτσιόγλου: Σε φορέα Κοινωνικής Οικονομίας ανέργων αποφυλακισμένων ο καθαρισμός κτιρίων του Υπουργείου

Σε μια προσπάθεια να λάβει τέλος «το καθεστώς εργολαβιών στο δημόσιο τομέα, μια πάγια πρακτική του παρελθόντος μέσω του οποίου παραβιάζονταν θεμελιώδη εργασιακά
δικαιώματα, κατασπαταλώντας συγχρόνως δημόσιο χρήμα», ανατέθηκαν σε φορέα Κοινωνικής Οικονομίας απαρτιζόμενο από άνεργους αποφυλακισμένους οι εργασίες καθαρισμού κτιρίων του Υπουργείου, όπως ενημερώνει η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, με ανάρτησή της στο facebook.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:


«Το καθεστώς εργολαβιών στο δημόσιο τομέα αποτέλεσε μια πάγια πρακτική του παρελθόντος μέσω του οποίου παραβιάζονταν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, κατασπαταλώντας συγχρόνως δημόσιο χρήμα.

Σταθερά προσανατολισμένοι στην αντιστροφή αυτής της «κακής παράδοσης», αναθέσαμε τις εργασίες καθαρισμού κτιρίων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Νέοι Ορίζοντες».


Οι Νέοι Ορίζοντες Κοιν.Σ.Επ είναι φορέας Κοινωνικής Οικονομίας απαρτιζόμενος από άνεργους αποφυλακισμένους, που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στην παροχή υπηρεσιών καθαριότητας.

Μ’ αυτό τον τρόπο στηρίζουμε έμπρακτα εγχειρήματα κοινωνικής οικονομίας, τα οποία συμβάλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και κοινωνικών σχέσεων στη βάση της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής.»



left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου