Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

«Μάθανε ότι χορηγούμαστε, πλάκωσαν και οι γύφτοι» ή «Εμπρός της ΑΕΚ παλληκάρια... τα δίχτυα σκίστε, τη δόξα κατακτήστε...»


Τον παλαιό ύμνο της ΑΕΚ μού θύμισε η πρώτη επίσκεψη που έκανα στην πρώην παιδική χαρά που ανακατασκευάστηκε και εγκαινιάσθηκε επί δημαρχίας Γιάννη Κωνσταντάτου και με έναν, δυο, τρεις...
μα τόσους χορηγούς (!!!) που χάνει η συμπολίτευση το παιδί και η αντιπολίτευση τη μάνα.

Για τα «δίχτυα» και τα «δίκτυα» αυτών των πολλών και δυσεξήγητων θα μιλήσουμε προσεχώς με μια διαφορετική προσέγγιση, γιατί το πρώτο που επείγει είναι να μη συμβεί κάποιο ατύχημα στα παιδιά που παίζουν μπάλα στο «γήπεδο 5χ5 με χλοοτάπητα πιστοποιημένο από την FIFA».

Όταν ρώτησα τα παιδιά που έπαιζαν εκείνη την ώρα «από πότε είναι έτσι τα δίχτυα», έτρεξαν όλα με προθυμία να απαντήσουν, αλλά την απάντηση την έδωσε ο τερματοφύλακας του τέρματος που είναι από την πλευρά της οδού Αφροδίτης:

«Εδώ και ένα μήνα, κύριε!»...

«Πότε πρόλαβαν;» σκέφτηκα, «κι από ποιον απ' όλους αυτούς τους χορηγούς θα ζητήσουν το λόγο οι πολίτες;»... αλλά ήθελα να το σιγουρέψω.

(Παρένθεση: Για το πότε πρόλαβαν βρήκα απαντήσεις εδώ, εδώ, εδώ, αλλά και εδώ).

Είδα λοιπόν στο διαδίκτυο ότι ο χώρος με τον ευφάνταστο τίτλο «2ο Οικογενειακό Πάρκο» (είναι άλλου παπά ευαγγέλιο τι σόι πάρκο είναι αυτό χωρίς ούτε ένα δέντρο, αλλά γεμάτο με δίχτυα) εγκαινιάσθηκε στις 26 Μαρτίου από τον κ. Κωνσταντάτο, ομού με τον μέντορά του κ. Χατζηδάκη, δηλαδή πριν ενάμισι μήνα.

Επανήλθε στο μυαλό μου η απορία ποιος από όλους αυτούς τους χορηγούς θα πληρώσει την αντικατάσταση των διαλυμένων διχτυών του τέρματος (και ό,τι άλλο προκύψει), αλλά ησύχασα όταν θυμήθηκα ότι έτσι κι αλλιώς μου έχει επιβληθεί 45% αύξηση των δημοτικών τελών από τη δημοτική αρχή των χορηγών, των χορηγιών και των απ' ευθείας αναθέσεων εργολαβιών υπέρ των χορηγών.


Ησύχασα πιο πολύ και ένοιωσα μέσα μου μια σιγουριά και μια υπερηφάνεια, γιατί αυτή τη φορά δεν ήταν ο ΣΚΑΪ τού Αλαφούζου χορηγός επικοινωνίας, αλλά ο Alpha τού Κοντομηνά και το μυαλό μου πήγε αυθόρμητα και εντελώς συμπτωματικά στην ατάκα «μάθανε ότι χορηγούμαστε, πλάκωσαν και οι γύφτοι»...

Μου έμεινε η απορία γιατί ο τερματοφύλακας προτιμούσε να παίζει έξω από τα γκολπόστ.
Κάποιο σύστημα ποδοσφαίρου (που εγώ αγνοώ) ακολουθεί, προφανώς...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου