Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Ο αντιπεριφερειάρχης Νότιας Αθήνας στην ΕΡΤ: Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου (video)

της Κατερίνας Μπρέγιαννη


Στις εργασίες ανάπλασης του Φαληρικού όρμου αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Περιφέρειας Αττικής, Χρήστος Καπάταης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Καπάταης γκρεμίζεται ο υπερυψωμένος δρόμος και δημιουργείται νέος προς την πλευρά της θάλασσας.


Ο δρόμος αυτός είναι τμήμα της Ποσειδώνος που είναι μπαζωμένο και καταλήγουν πάνω του τα δύο ποτάμια της περιοχής Κηφισσός, Ιλισσός. Αποκλείει την πρόσβαση των πολιτών από τη μια πλευρά στην άλλη και είναι «κίνδυνος, θάνατος» για τις πλημμύρες.

Ο δρόμος αυτός θα μετατοπιστεί κατά 90 μέτρα προς την πλευρά της θάλασσας. Θα γίνει ένα μεγάλο ξηρό κανάλι από το οποίο με μηχανήματα θα αντλούνται τα νερά της περιοχής και θα διοχετεύονται στη θάλασσα.

Επιτέλους μετά από 40 χρόνια θα αποκατασταθεί μια αδικία από άποψη ασφάλειας και προσβασιμότητας των κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Καπάταης εξήγησε ότι «η Εθνάρχου Μακαρίου (παλιά Ποσειδώνος) δεν θα πειραχθεί καθόλου, αλλά θα αναβαθμιστεί αισθητικά μετά το τέλος του έργου». «Άμεσα θα κλείσουν οι παράπλευροι δρόμοι που οδηγούσαν στο Tae Kwon Do και χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Το στοίχημα είναι ως τις 15 Φεβρουαρίου του 2019 να παραδοθεί στους πολίτες” πρόσθεσε κλείνοντας ο αντιπεριφερειάρχης.η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου