Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Η ταινία «Η Φλόγα που τρεμοσβήνει» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας στο Μοσχάτο, την Τετάρτη 21 Ιουνίου

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές  της ενότητας «Κλασσικές Ταινίες Νουάρ, Μυστηρίου και Αγωνίας» με τη σπουδαία ταινία «Η Φλόγα που τρεμοσβήνει» του μεγάλου Γάλλου σκηνοθέτηΛουΐ Μαλ (1963, μαυρόασπρη, 108').

Η προβολή θα γίνει την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 9.00μμ, στην αυλή της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο.
Προσοχή: Οι προβολές για όλο το καλοκαίρι γίνονται κάθε Τετάρτη στις 9.00μμ.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Λίγα λόγια για την ταινία:


Η ταινία αφηγείται το τελευταίο εικοσιτετράωρο ενός αλκοολικού που οδεύει προς αυτοκτονία. Ο ήρωας είναι ένας ευαίσθητος νέος άνδρας με ασθενική θέληση, ο οποίος, παρόλο που το μόνο που ζητά από την ζωή είναι να αγαπήσει και να αγαπηθεί, έχει απογοητευτεί από την ζωή και τους ανθρώπους.

Η αποτυχία στη ερωτική του ζωή, οι μάταιες προσπάθειες αποτοξίνωσης, οι χαμένες φιλίες του παρελθόντος, η ανικανότητά του να προσαρμοστεί και να ενταχθεί στην κοινωνική πραγματικότητα, τον οδηγούν στη συνειδητοποίηση του κενού της ύπαρξής του.

Ταινία βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πιέρ Ντριέ Λα Ροσέλ. Άγχος, αγωνία, απελπισία, αυτοσαρκασμός, αδιέξοδο κι όλες οι παρεμφερείς έννοιες σμίγουν στην ταινία αυτή με έναν τρόπο τέλεια προσωπικό, απόλυτα ειλικρινή, σχεδόν σπαραχτικό κι ανυπόφορο, ίσως εξ αιτίας των αυτοβιογραφικών στοιχείων που ο Μαλ ενσωμάτωσε σε μία από τις καλύτερες ταινίες του. Τον ήρωά του τον υποδύεται με μία συντριπτική εσωτερική ένταση ο Μορίς Ρονέ.

Το event στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου