Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

«Διαπλοκή... γερά»

Τελικά η διαπλοκή ήταν ακριβώς όλα όσα πιστεύαμε τόσα χρόνια χωρίς να μπορούμε να τα αποδείξουμε, αφού η ομερτά κάλυπτε τα πάντα.

Όλες οι ενδείξεις που είχαμε ήταν αληθινές. Οι υπόνοιες ήταν βάσιμες και οι αποκαλύψεις που γίνονται τώρα αποδεικνύουν ότι το μέγεθος της διαπλοκής και τα πλοκάμια που είχαν απλώσει πέντε-έξι (σχήμα λόγου) μεγάλες πολιτικές οικογένειες και πέντε-έξι (πάλι σχήμα λόγου) επιχειρηματίες και όμιλοι έφταναν σε κάθε κάθε έκφανση του δημόσιου βίου.


Έκαναν ό,τι ήθελαν, αρκεί το αποτέλεσμα να είναι θετικό για τους επιχειρηματίες που στη συνέχεια θα στήριζαν τις πολιτικές οικογένειες για να διαιωνιστεί ο κύκλος.

Οι πρώτες ρωγμές στην ομερτά της διαπλοκής είχαν φανεί από την Εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, όπου είδαμε να ξεδιπλώνεται το συστημικό πλαίσιο εξυπηρέτησης των ημετέρων με κεφάλαια που προέρχονταν από τις καταθέσεις των πολιτών.

Τώρα έρχεται η κατάθεση του Ανδ. Μαρτίνη στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία να ανοίξει διάπλατα σε κοινή θέα κρυφές συναντήσεις, μυστικές συνεννοήσεις και ακροβασίες με τον νόμο προκειμένου να εξυπηρετηθούν “ιδιώτες επενδυτές”. Ακούσαμε πώς βολεύονταν ιατρικά αλλά και εργασιακά τα “δικά τους παιδιά” και οσφρανθήκαμε την αίγλη της εξουσίας που διαμοιραζόταν συνοδεία του πούρου της νίκης.

Είναι αλήθεια όλα όσα λέει ο Ανδ. Μαρτίνης;
Η επιτροπή της Βουλής θα απαντήσει αφού πάρει καταθέσεις από όλες τις “εμπλεκόμενες πλευρές” και αφού εξεταστούν ίσως και κατ' αντιπαράσταση οι μάρτυρες.

Ωστόσο υπάρχει μια μικρή, αλλά όχι αμελητέα ένδειξη. Οι λαλίστατοι πρώην υπουργοί και τα λαλίστατα ΜΜΕ που διαθέτει στη φαρέτρα της το σύστημα της διαπλοκής επιλέγουν για δεύτερη φορά την ομερτά.

Η κατάθεση του Ανδρέα Μαρτίνη όχι μόνο δεν βρήκε καμία περίοπτη θέση προβολής στα συστημικά media, αλλά κρύφτηκε κάτω από ευφάνταστους τίτλους: “Τι κατέθεσε ο Α. Μαρτίνης στην Εξεταστική”.

Όσο για τους εμπλεκόμενους στις καταγγελίες υπουργούς, πρωθυπουργούς και πολιτικά στελέχη; Δεν είπανε κουβέντα.

Αντικαταστήστε τα γαλαζοπράσινα ονόματα στην κατάθεση Μαρτίνη και βάλτε όποιο όνομα στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ θέλετε και φανταστείτε τι θα γινόταν!

η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου