Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Περί «σφαγής του Δράμαλη» & περί «σφαγής των νηπίων» για μια θέση στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

Ο Ηρώδης σφάζει στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης («η σφαγή των νηπίων») κι ο Δράμαλης στον Άλιμο («η σφαγή του Δράμαλη»). Και οι δυο αιμοδιψείς σφάζουν τα νήπια που δεν θα χωρέσουν στους
βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Φρέσκο αίμα, ζεστό αίμα, ιδιαίτερα παιδιών για λίγα λεπτά τηλεπαρουσίας των κκ Κωνσταντάτου και Κονδύλη... συνταγή ομολογημένη από τον ανεκδιήγητο -πλην όμως της ίδιας επικοινωνιακής σχολής- Γιώργο Λιάγκα.


Αν όμως ο κάθε Λιάγκας βγάζει το μεροκάματό του ως τηλεαστέρας, οι κκ Κονδύλης και Κωνσταντάτος εκλέχθηκαν και πληρώνονται για να είναι δήμαρχοι και όχι να παίζουν με τον πόνο του κάθε γονιού, προκειμένου να κάνουν οι ίδιοι το κομμάτι τους χτίζοντας τις πολιτικές καριέρες τους.

Διαβάστε την ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι»:


Ο δήμαρχος κ. Κονδύλης έκανε δηλώσεις στο κανάλι Εpsilon ΤV και ισχυρίστηκε ότι εφέτος έγινε «η σφαγή του Δράμαλη» και ότι στον Δήμο μας περίπου το 40% των παιδιών έμεινε εκτός Παιδικών Σταθμών.

Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα οι δηλώσεις του κ. Κονδύλη, αδιαφορώντας για την αναστάτωση και ανασφάλεια που προκαλεί στους πολίτες προκειμένου να ικανοποιήσει την προσωπική του προβολή στα κανάλια.

Βρήκαμε τα επίσημα στοιχεία όπως δημοσιεύονται στον ιστότοπο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (EETAA AE), η οποία είναι και ο θεσμικός διαχειριστής του προγράμματος για την Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, δηλαδή για την επιλογή των δικαιουμένων επιδότησης από το ΕΣΠΑ και την εγγραφή τους σε παιδικούς σταθμούς:

– Το 2016 για τον Δήμο μας οι έγκυρες και πλήρεις αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα ήταν 346 (για δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς). Από αυτές, στην πρώτη κατανομή εγκρίθηκαν οι 248 και στην δεύτερη κατανομή, τον Σεπτέμβριο 2016, έγιναν δεκτές όλες οι υπόλοιπες. Όλα τα παιδιά των οποίων η αίτηση ήταν πλήρης, επιδοτήθηκαν και γράφτηκαν σε παιδικούς σταθμούς, δημόσιους ή ιδιωτικούς.

– Το 2017 για τον Δήμο μας έγιναν 354 έγκυρες αιτήσεις και στην πρώτη κατανομή έγιναν δεκτές οι 213. Οι υπόλοιπες αιτήσεις θα εξεταστούν ξανά τον Σεπτέμβριο οπότε θα γίνει η δεύτερη κατανομή και αναμένεται ότι θα εγκριθούν όλες οι υπόλοιπες, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις σε δημόσιους η ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. (δήλωση Δ/ντος Συμβούλου ΕΤΑΑ κ. Γκοτσόπουλου)

Η διαδικασία αυτή της δεύτερης κατανομής, όπως έγινε και πέρυσι, είναι σε γνώση των υπευθύνων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου, οι οποίοι αναμένουν και προγραμματίζουν μάλιστα την εγγραφή των παιδιών αυτών. Το θέμα συζητήθηκε πρόσφατα και στο ΔΣ των Παιδικών Σταθμών, όπου συμμετέχει η δημοτική σύμβουλος του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ Αμαλία Αθανασοπούλου.

Δεν το ξέρει ο κ. Δήμαρχος; Προφανώς και το ξέρει.


Επομένως, ας μη δημιουργεί προβλήματα εκ του μη όντως, για να μπορεί να τάζει λύσεις “με δικές του δυνάμεις και χρήματα”, όπως λέει.

Να προχωρήσει ο Δήμος στην κατάργηση των τροφείων για όλα τα παιδιά. Σήμερα ακόμη και οι οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ το χρόνο, πληρώνουν τροφεία 20 ευρώ το μήνα! Ποια ακριβώς “λύση” τάζει ο κ. Κονδύλης σε όσους διατείνεται ότι θα μείνουν απ’ έξω; Ότι θα πληρώνουν κι από πάνω;

Να σταματήσει η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των Παιδικών Σταθμών, που επιχειρείται με την υπογραφή σύμβασης -έναντι μάλιστα αδρής πληρωμής- με ιδιωτική εταιρεία για διάθεση “ενοικιαζόμενου” προσωπικού ακόμα και παιδαγωγών με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όμως, ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να προσλαμβάνει κάθε χρόνο, προσωπικό ανάλογα με τις ανάγκες του. Δεν υπάρχει άλλος λόγος συμφωνίας με ιδιώτη, εκτός από την εμμονή του κ. Κονδύλη με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Όσο για την παραπληροφόρηση; Αυτή μπορεί να καταλήξει στην προσωπική του …
«σφαγή από τον Δράμαλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου