Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Ο Θέμος κλαίγεται για τα «μαύρα» εκατομμύρια που πρέπει να επιστρέψει στο Δημόσιο και ο Άδωνις τον υποστηρίζει

Η τάση του Άδωνη Γεωργιάδη να υποστηρίζει αμφιλεγόμενους επιχειρηματίες είναι γνωστή.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε τα θερμά λόγια με τα οποία μιλούσε για τον οποίο Όμιλο Ξυνή ο οποίος χρωστούσε περί τα 11 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο ή τη στήριξη στον κατασκευαστή Βωβό του οποίου προσφυγή είχε απορρίψει το ΣτΕ αναγκάζοντας τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να αποκαλέσει τους δικαστές του «μουρλούς».

Θα πείτε ίσως, περσινά ξινά σταφύλια. Δεν είναι έτσι όμως, γιατί πολύ απλά ο Γεωργιάδης συνεχίζει την ίδια ακριβώς τακτική, εμφανίζοντας εκ νέου μια τάση υποστήριξης κάθε ελεγχόμενου από τη Δικαιοσύνη επιχειρηματία, υπό την προϋπόθεση πάντα αυτός να βάλλει κατά της κυβέρνησης.


Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπρόεδρος του Κυριάκου Μητσοτάκη αναπαρήγαγε μέσω του twitter του άρθρο του Θέμου Αναστασιάδη ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση γιατί επί των ημερών της οδηγείται επιτέλους στο ταμείο για να πληρώσει σχεδόν 5 εκατ. ευρώ τα οποία του έχουν καταλογιστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο έκρινε την προέλευσή τους «άδηλη και ύποπτη».

Ο Γεωργιάδης μάλιστα, δεν ανήρτησε απλώς το άρθρο του εκδότη του «Πρώτου Θέματος» αλλά σχολίασε επί λέξει πως πρόκειται για «εκπληκτικό άρθρο από τον κ. Θέμο Αναστασιάδη», το οποίο «αξίζει να διαβάσετε και να μοιραστείτε με άλλους».

Στο εν λόγω κείμενο ο Αναστασιάδης, γράφει μεταξύ πολλών άλλων
ότι έγινε εκδότης από ανάγκη επειδή τον έδιωξαν απ’ όλα τα συμβατικά ΜΜΕ, λέει ότι δεν είναι ζητιάνα και πουτάνα κανενός και στην ουσία κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι δεν άφησε το Ελεγκτικό Συνέδριο να κάνει μόνο του τη δουλειά του, αλλά έσπευσε αμέσως να φροντίσει ώστε ο καταλογισμός να μην κριθεί σε κανονικά δικαστήρια αλλά να εισπραχθεί αμέσως, ως οφειλή στο Δημόσιο.

Κατά τα λοιπά, στο άρθρο που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μας καλεί να διαβάσουμε και να μοιραστούμε, ο Αναστασιάδης μιλάει για γκάνγκστερς, για χούντα Τσίπρα, για μια κυβέρνηση που θέλει να τον κυνηγήσει, να τον συκοφαντήσει, να τον εξοντώσει και να τον καταστρέψει, βάζει μπροστά τους εργαζόμενους στην εφημερίδα του και τις οικογένειές τους αναφέροντας ότι αν εκείνοι του το ζητούσαν θα έφευγε από μόνος του, καταλήγει δε κάνοντας λόγο για παρανομίες (όχι δικές του φυσικά, αλλά της κυβέρνησης) οι οποίες θα τιμωρηθούν και αναφέροντας ότι αν θέλουν σφαγή, θα την έχουν.

Τι υποστηρίζει στην πραγματικότητα ο Γεωργιάδης

Τι είναι αυτό που στην πραγματικότητα υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ; Προσέξτε. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για την οποία εξανίσταται ο Αναστασιάδης, ο ίδιος κατείχε αδιαφανώς και αδικαιολογήτως σε λογαριασμό της γαλλικής τράπεζας, BNP Paribas, 4.973.500 ευρώ τα οποία καλείται να επιστρέψει.

Αρχικά, ο Αναστασιάδης ισχυριζόταν πως τα χρήματα προέρχονταν από τον εφοπλιστή, Πάνο Λασκαρίδη, εξαιτίας της εξαγοράς μετοχών του Πρώτου Θέματος, ενώ στη συνέχεια η επιχειρηματολογία του άλλαξε, υποστηρίζοντας πως τα χρήματα ήταν φορολογημένα εισοδήματα. Πάρα ταύτα, το ανώτατο δικαστήριο κατέρριψε τους ισχυρισμούς του εκδότη, αφού ούτε συναλλαγή με τον Λασκαρίδη έγινε, ούτε τόσο καιρό φύλαγε τα «μαύρα» εκατομμύρια κάτω από το στρώμα.

Η υπόθεση του καταλογισμού των σχεδόν 5 εκατ. ευρώ στον Αναστασιάδη, έληξε μετά από τέσσερα χρόνια «πηγαινέλα» εξαιτίας των νομικών ελιγμών του παρουσιαστή, ο οποίος σε κάποιες περιπτώσεις βρισκόταν ένα βήμα μπροστά ακόμα και από τους ανώτατους φορείς της Δικαιοσύνης.

Έτσι λοιπόν, μετά από ένα τετραετές νομικίστικο γαϊτανάκι, που τελευταίο επεισόδιο του ήταν η ανεξήγητη κωλυσιεργία της καθαρογράφησης της τελεσίδικης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου από τον εισηγητή της υπόθεσης, Σταμάτη Πουλή, ο οποίος συμπτωματικά μάλλον μειοψήφησε υπέρ του εκδότη, η σχετική παραγγελία από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προς τη ΙΓ' ΔΟΥ στάλθηκε στις 31 Μαΐου, με παράλληλη κοινοποίηση στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.



koutipandoras.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου