Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Απλά "γραφικός" ο πατήρ Κλεομένης; - Τι λέει ο γλύπτης Τάσος Νυφαδόπουλος @ Σημείωμα του ιστολογίου μας

Στο έργο του εικαστικού Τάσου Νυφαδόπουλου, ένα γλυπτό με θέμα την κρίση (και ομώνυμο τίτλο), επιτέθηκε και βανδάλισε ο γνωστός πλέον πάτερ Κλεομένης.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο Youtube ο δημιουργός του έργου, εμφανίζεται ο εν λόγω ιερέας να χαρακτηρίζει το γλυπτό "σατανιασμένο άγαλμα της νέας εποχής, μασωνικό", αλλά και να το στολίζει και με άλλα κοσμητικά επίθετα. Έπειτα, παίρνει ένα σφυρί και σπάει μέρος του αγάλματος.

Στο βίντεο εμφανίζεται και ο ίδιος ο Τάσος Νυφαδόπουλος να αναφέρει ότι ο πατήρ Κλεομένης πήρε τα κομμάτια που έσπασαν, προκειμένου να μην μπορέσει να γίνει η συγκόλλησή τους.

Μπορεί η γραφικότητα του εν λόγω ιερέα, ο οποίος φαίνεται ότι ανήκει σε κάποια θρησκευτική ομάδα ή οργάνωση, να προξενεί σε πολλούς γέλιο, όμως τόσο η ρητορική όσο και η πρακτική του πέρα από "γραφικές" και σκοταδιστικές είναι και επικίνδυνες.

Κι αυτό διότι ο πατήρ Κλεομένης φαίνεται πως αναβάθμισε τη δράση του. Πέρασε πλέον από τις επιθέσεις σε ΑΤΜ και κεραίες κινητής τηλεφωνίας, καθώς και τις θυροκολλήσεις κειμένων του, αλλά και τα... φτυσίματα, στην καταστροφή έργων Τέχνης.

Εδώ ακριβώς όμως τίθεται το ζήτημα: Πόσο ακόμη γέλιο και τρολάρισμα "χωράει" η "γραφικότητα" του πατήρ Κλεομένη;

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε ο Τάσος Νυφαδόπουλος
:


Το γλυπτό "Κρίση"

Για την ιστορία, το γλυπτό "Κρίση" είναι το πρώτο δημόσιο γλυπτό παγκοσμίως με θέμα την κοινωνικοοικονομική κρίση και τις συνέπειές της στον άνθρωπο και την κοινωνία.

Τα αποκαλυπτήριά του έγιναν το 2015, κατόπιν δωρεάς του γλύπτη Τάσου Νυφαδόπουλου στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και βρίσκεται επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Ο δημιουργός εργαζόταν επί 18 μήνες πάνω στο έργο χωρίς να λάβει χρήματα.

alfavita.gr


Σημείωμα του ιστολογίου μας:

Ο κακός χαμός γίνεται από τη δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης κάθε φορά που παρατηρείται κάποια φθορά - καταστροφή στη δημόσια περιουσία ή όταν θέλει να στοχοποιήσει κινητοποιήσεις πολιτών.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν διαβάσαμε ούτε μια αράδα. Ούτε στην ιστοσελίδα, ούτε στη φβ-σελίδα. Ούτε του Δήμου, ούτε του κ. Κωνσταντάτου, ούτε της παράταξής του, ούτε ακούσαμε κάτι από στελέχη της παράταξής του.

Και εδώ δεν μιλάμε για "αγνώστους" που ως άλλος "αστυνομικός Σαΐνης" υποψιάζεται, έχει εντοπίσει, ακουμπάει κλπ ο πολυτάλαντος δήμαρχος της πόλης, αλλά μέχρι τη σύλληψή τους βρίζει αφήνοντας χυδαία υπονοούμενα για κάθε αντιπολιτευόμενη φωνή.

Εδώ μιλάμε για καραμπινάτη, ομολογημένη και βιντεοσκοπημένη ομολογία.

Ελπίζουμε ότι κάνουμε λάθος και ότι η δημοτική αρχή έχει πράξει ήδη τα νομίμως δέοντα, έστω -αυτή τη φορά- χωρίς τυμπανοκρουσίες, οι οποίες (ως γνωστόν) διαταράσσουν τη γαλήνη του θεού της...


Διαβάστε:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου