Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Μοσχάτο: Η ταινία «Frances Ha» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Τετάρτη 26 Ιουλίου στις 9.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές για τον μήνα Ιούλιο με την ταινία «Frances Ha» του αμερικανού σκηνοθέτη Noah Baumbach (2012, ασπρόμαυρη, 86').
 

Η προβολή θα γίνει την Τετάρτη 26 Ιουλίου στις 9.00μμ, στην αυλή της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο.
Προσοχή: Οι προβολές για όλο το καλοκαίρι γίνονται κάθε Τετάρτη στις 9.00μμ.



Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Λίγα λόγια για την ταινία:


Η Frances (Greta Gerwing) είναι μια νέα είκοσι επτά ετών που έχει περάσει από καιρό την εφηβεία, δεν είναι φοιτήτρια και δεν έχει βρει ακόμη μία δουλειά.

Ο θεατής παρακολουθεί τη διαδρομή της ηρωίδας μέσα στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην κοινωνία, να αποκτήσει ένα ρόλο που θα σφραγίσει την ενηλικίωσή της.

Εκτός από τις γουντιαλενικές αναφορές («Manhattan»), η ταινία αποτίει φόρο τιμής στη γαλλική nouvelle vague (κάποια στιγμή αναφέρεται το όνομα του Ζαν Πιερ Λεό) και το σινεμά του Godard, με συνεχείς διαλόγους μεταξύ νέων που, με έναν αέρα αυθόρμητο και ανεπιτήδευτο, αποκαλύπτουν διάφορους προβληματισμούς για τις σχέσεις και τη ζωή. Χαρακτηριστική είναι και η ασπρόμαυρη εικόνα που συνηγορεί για όλα τα παραπάνω.


Το event στο facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου