Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Πώς ο Κυριάκος μου έκοψε το γέλιο @ Η Άννα Διαμαντοπούλου της φωτοτυπίας κατά των κυβερνώντων κομμουνιστών

του Θανάση Καρτερού

"Η Ελλάδα πρέπει, και θα γίνει ΞΑΝΑ, η χώρα της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών". Έτσι έκλεισε την παρέμβασή του στο νομοσχέδιο για την Παιδεία χθες
ο αρχηγός της Ν.Δ.

Αφού για άλλη μια φορά έδωσε τη γνωστή παράσταση του... δάγκα του πολλά βαρύ, που όχι μόνο δαγκώνει τον αυταρχισμό, τον ευτελισμό και τα λοιπά της κυβέρνησης -αυτή τη φορά πήρε η μπάλα και τον Βούτση-, αλλά και προαναγγέλλει μεγάλες μπουκιές στο μέλλον.

 

Όπως η κατάργηση του Νόμου Γαβρόγλου. Ή η Εξεταστική για το '15, που θα γίνει όταν... Και θα τον κάνει τον Τσίπρα μια χαψιά, με τη συνδρομή του Βαρουφάκη, που για χιλιοστή φορά τον επικαλέστηκε ως μάρτυρα κατηγορίας.

Ξέρω ότι δεν είναι πολιτικά ορθό, αλλά όταν ο Μητσοτάκης δείχνει τα δόντια του παριστάνοντας τον δάγκα, παίρνει ύφος δάγκα, μιλάει σαν δάγκας και το πιστεύει ότι είναι δάγκας, παθαίνω μια απολίτικη κρίση νευρικού γέλιου. Κάποτε θύμωνα με το δάγκα στιλ, αλλά τελικά -η επανάληψη βλέπετε- έφτασα να το βρίσκω σχεδόν διασκεδαστικό.

Βλέπω και ξαναβλέπω τα σχετικά βίντεο, που, κατά τη γνώμη μου, αν προσθέσεις σ’ αυτά λίγο από το άγριο της Βούλτεψη και το τευτονικό του Άδωνι, μπορείς, που λέει ο λόγος, να τα θεωρήσεις και ανταγωνιστικά με τους Monty Python. Διότι είναι το όλον κάπως έφιππο, αλλά χωρίς ίππους αν με εννοείτε.

Τέλος πάντων, με τον Κυριάκο άλλος τσαντίζεται κι άλλος δροσίζεται. Λογικό και πλουραλιστικό. Αλλά η Ελλάδα θα γίνει ξανά χώρα της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών; Ξανά; Όπως ήταν πριν δηλαδή; Όταν η Δεξιά του γελούσε κι έδερνε; Όταν είχαν τη μισή χώρα φακελωμένη; Όταν διόριζαν τους δικούς τους και τους «άλλους» δεν τους άφηναν να περάσουν ούτε έξω από δημόσια υπηρεσία; Όταν, για να πάρεις άδεια παγοπώλη, έπρεπε να σου δώσει ο χωροφύλακας πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων; Όταν δολοφονούσαν τη Βασιλακοπούλου, τον Κουμή, την Κανελλοπούλου, τον Τεμπονέρα και τους λοιπούς απείθαρχους; Όταν οι ζαρντινιέρες σακάτευαν φοιτητές;

Το ομολογώ ότι με επανέφερε στην πολιτική ορθότητα με κείνο το ξανά. Ανατρίχιασα. Τέρμα τα γέλια. Παιδιά σοβαρευτείτε. Γιατί γελοίους του είδους του τους έχει πληρώσει η Ελλάδα πολύ ακριβά για να τους επιτρέψουμε να της φορέσουν ΞΑΝΑ χαλινάρι...

η Αυγή


*** * ***

«Δεν μπορείς στην Παιδεία να κάνεις κάτι και μετά να ξηλώνεται αμέσως» είπε η πρώην υπουργός Παιδείας και Φωτοτυπίας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενη στον δικό της νόμο που ανατρέπεται με το νέο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση.

«Η Ελλάδα δεν θα βγει ποτέ από την κρίση χωρίς βαθιά αλλαγή στα Πανεπιστήμια ...που προϋποθέτει βαθιά αλλαγή στους πολιτικούς», έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η κ. Διαμαντοπούλου και σήμερα βρήκε φιλόξενο βήμα στον ΣΚΑΪ για να πει τον πόνο της...

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η Άννα Διαμαντοπούλου ήταν η υπουργός Παιδείας που μοίρασε στους μαθητές φωτοτυπίες, τις οποίες, όλως τυχαίως, είχε εκτυπώσει η εταιρεία του συζύγου της...

Οι επικίνδυνοι κομμουνιστές!

Μίλησε για αλλαγή στην Παιδεία που δεν σέβεται το... πολίτευμα, αναφέροντας ότι «έχουμε έναν 70άρη κομμουνιστή υπουργό Παιδείας» και «έναν πρωθυπουργό 40 ετών που όταν έπεφτε το τείχος του Βερολίνου εκείνος έμπαινε στο Κομμουνιστικό Κόμμα». «Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να πάνε την Παιδεία στον 21ο αιώνα;» αναρωτήθηκε. Έκανε λόγο για «πολιτικό έγκλημα» και «θέμα δογματικής αντίληψης».

Η κ. Διαμαντοπούλου, κάνοντας λόγο για τα συμβούλια των πανεπιστημίων, αναρωτήθηκε γιατί να μην έχει το Πανεπιστήμιο Πειραιά έναν μεγάλο εφοπλιστή, η σχολή Οικονομικών μεγάλους επιχειρηματίες...

Η ιέρεια της αγοράς έφτασε και στα... απορρίμματα!

«Είναι δυνατό τα σκουπίδια να "ανήκουν" ακόμη στους δημοσίους υπαλλήλους;», διερωτήθηκε η πρώην υπουργός, τασσόμενη γενικά υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων (καταγγέλλοντας π.χ. την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ), προσθέτοντας για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων: «Χρειάζεται σύμπραξη δημοσίου - ιδιωτικού τομέα».



Δεν πέσαμε από τα σύννεφα!

Η Άννα Διαμαντοπούλου των συγκλίσεων... στη βάση των ιδιωτικών συμφερόντων

Η κ. Διαμαντοπούλου, εκ των ιδρυτικών στελεχών της Ώρας Αποφάσεων, ανέφερε ότι η πρόσκληση της ΔΗΣΥ προς το κόμμα ή το Ποτάμι «δεν πατάει κάπου γιατί προέκυψαν βαθύτατες διαφορές το τελευταίο διάστημα». «Συγκλίνουμε και νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε πιο συγκεκριμένη μορφή συζητήσεων. Νομίζω ότι ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος θα είναι καυτοί μήνες πολιτικά», πρόσθεσε.

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο η πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως κατά το πρόσφατο συνέδριο της ΔΗΣΥ «έγινε σαφές ότι δεν έχει κανέναν λόγο εκεί μέσα».

Ερωτηθείσα σχετικά με φήμες πρότασης συνεργασίας της Ώρας Αποφάσεων προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν σημεία σύγκλισης με τη Ν.Δ., συμπληρώνοντας όμως ότι σημεία σύγκλισης υπάρχουν με όλα τα κόμματα και πως «εκεί θα πρέπει να βασιστεί η επόμενη μέρα διακυβέρνησης της χώρας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου