Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Βούλα: Τριήμερο εκδηλώσεων για τον Μικρασιάτικο Ελληνισμό με συναυλία της Γλυκερίας, στις 8, 9 & 10 Σεπτεμβρίου

Τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης για το Μικρασιατικό Ελληνισμό με τίτλο, «Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας» διοργανώνει ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στις 8, 9 και 10 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Ιμίων, (έναντι Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη, Βούλα).

Το τριήμερο θα περιλαμβάνει ιστορικά αφιερώματα, θεατρικά δρώμενα, προβολή οπτικοακουστικού υλικού του Αρχείου της ΕΡΤ, εισηγήσεις και αφηγήσεις σχετικές με το προσφυγικό ζήτημα, συναυλίες και χορευτικά δρώμενα.


Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με μεγάλη συναυλία της Γλυκερίας με τίτλο, «Σμυρνέϊκο Μινόρε». Μαζί της η διάσημη τουρκάλα τραγουδίστρια DILEK KOÇ και μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών.

Η Γλυκερία και η παρέα της επί σκηνής θα μας ταξιδέψουν με μοναδικές ερμηνείες και ethnic διάθεση, στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής. Από τη θάλασσα της Σμύρνης έως την Κωνσταντινούπολη και το Βόσπορο κι από την αγορά της Καππαδοκίας και τα καφέ-αμάν έως την Αγιά Σοφιά, μεταφέροντας μας τη μουσική ατμόσφαιρα από τις ελληνο-αρμενικές γειτονιές, πριν από τον τραγικό Σεπτέμβρη του 1922.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα λειτουργεί έκθεση λαογραφικού περιεχομένου με τίτλο «Κειμήλια - Μαρτυρίες - Μνήμες», με την επιμέλεια και υλοποίηση του κου Στ. Χατζηστεφάνου.


Στα εγκαίνια της έκθεσης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στις 18.30, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου, της Ειρήνης Βεκρή, «Ο άνθρωπος που έκανε τις Κυδωνιές να ανθίσουν», εκδ. Αστάρτη.

Η έκθεση θα λειτουργεί στην Πνευματική Εστία Βούλας, Οδός Ζεφύρου 2, κατά τις ώρες 10:00 - 14:00 και 18:00 - 21:00.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου