Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Προβολή της κωμωδίας «Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα» στο «Καλλίπολις», την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στις 7.00μμ



Την αγγλο-αμερικανική κωμωδία του Τσαρλς Κράιτον «Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα - A Fish Called Wanda» προβάλλει η Ομάδα Κινηματογράφου του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις».

Η προβολή θα γίνει την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στις 7.00μμ, στον Πολυχώρο «Καλλίπολις» (Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό), ο οποίος βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.

Η είσοδος είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου Αγίου Δημητρίου.


 Δείτε εδώ το event στο fecebook

Δείτε στη συνέχεια το πρόγραμμα προβολών του Δεκεμβρίου:

Λίγα λόγια για την ταινία:

Αγγλο-αμερικανική ταινία (κωμωδία - 1988 - έγχρωμη - διάρκεια: 108'), σε σκηνοθεσία Τσαρλς Κράιτον με τους: Τζον Κλιζ, Μάικλ Πάλιν, Κέβιν Κλάιν, Τζέιμι Λι Κέρτις

Μια Αμερικανίδα κλέφτρα διαμαντιών φλερτάρει ένα συντηρητικό Άγγλο δικηγόρο, για να μάθει πού έχει κρύψει τη λεία της ληστείας ο συλληφθείς συνένοχός της. Κάτι που προκαλεί τη ζήλια του εραστή της, την ίδια ώρα που το άλλο μέλος της συμμορίας, ο φιλόζωος Κεν, προσπαθεί να ξεφορτωθεί μια γριούλα που είναι μάρτυρας στη δίκη.


Περισσότερα για την ταινία από το cine.gr:

Γουάντα: “Άσε με να σε διορθώσω σε κάνα δυο πραγματάκια, οκ; Ο Αριστοτέλης δεν ήταν βέλγος. Το κεντρικό μήνυμα του βουδισμού δεν είναι ο καθένας για τον εαυτό του. Και ο Υπόγειος του Λονδίνου δεν είναι πολιτικό κίνημα. Όλα αυτά είναι λάθη, το έψαξα... ”

Η Γουάντα (Jamie Lee Curtis), εκτός από ψάρι, είναι και μια ψεύτρα και αδίστακτη αμερικανίδα μικροαπατεώνισα. Ο Otto ( Kevin Kline) είναι ο επίσης αμερικανός φίλος της, ένας ηλίθιος ψυχοπαθής, με πάθη το Βουδισμό και τη σωματική βία. Μαζί πηγαίνουν στο Λονδίνο για να συναντήσουν τον αρχηγό της συμμορίας Georges (Tom Georgeson) και τον τραυλό, φιλόζωο Ken (Michael Palin) και να σχεδιάσουν μια μεγάλη ληστεία διαμαντιών.

Όλα πηγαίνουν καλά μέχρι τη στιγμή που δυο από τα μέλη της συμμορίας αποφασίζουν να προδώσουν τον αρχηγό. Στο παιχνίδι μπαίνει και ο συνήγορος υπεράσπισης του αρχηγού και βαρετός αγγλοσάξωνας (John Cleese). Ένα ανελέητο κυνηγητό ξεκινά, με σκοπό την εύρεση των κλοπιμαίων.

Βρετανικό χιούμορ, χολιγουντιανές ανατροπές και έξοχο καστ συνθέτουν αυτή τη σπαρταριστή κωμωδία. Σκηνοθέτης της είναι ο Charles Crichton, ο οποίος έκανε πολλές κωμωδίες την δεκαετία του ‘50 με τα Ealing Studios. Λόγω της ηλικίας του και κάποιων προβλημάτων υγείας δεν μπόρεσε να συμμετάσχει σ’ όλη την διαδικασία δημιουργίας της ταινίας και ασχολήθηκε μόνο με τον τρόπο με τον οποίο θα γυριστεί. Έκανε πολύ καλή δουλειά, καθώς η σύνθεση των κάδρων του βοήθα την κωμωδία και προτάθηκε για Όσκαρ σκηνοθεσίας.

Η ταινία, όμως, ανήκει κυρίως στον John Cleese. Αυτός άρχισε να δουλεύει το σενάριο το 1983 (η αρχική ιδέα είναι του ίδιου και του Charles Crichton), πέντε χρόνια δηλαδή πριν βγει στις αίθουσες. Ο John Cleese στηρίχθηκε πολύ στους αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών, δημιουργώντας έτσι ξεκαρδιστικούς διάλογους και απίθανα κωμικά σκετσάκια, που δεν φτάνουν όμως την ιδιοφυΐα των Μόντυ Παϊθονς. Έπειτα, επέλεξε τους ηθοποιούς, βρήκε κεφάλαια, λέγοντας στους χορηγούς ότι η ταινία θα περιέχει σεξ και βία. Αν και οι New York Times μίσησαν την ταινία, οι παγκόσμιες εισπράξεις της έφτασαν τα 200 εκατομμύρια.

Πάνω απ’ όλα, αυτή η διασκεδαστή κωμωδία είναι μια ιστορία αγάπης, απληστίας, εκδίκησης και ψαριών...


Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου