Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017

Άλιμος: Χωρίς πλειοψηφία πλέον ο κ. Κονδύλης στο δημοτικό συμβούλιο

Σε απώλεια της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο για τον δήμαρχο οδηγεί η ανεξαρτητοποίηση και τέταρτου δημοτικού συμβούλου από την παράταξή του (έχουν παραμείνει πλέον στην παράταξη του δημάρχου δεκαέξι δημοτικοί σύμβουλοι σε σύνολο τριάντα τριών).

Οι τέως συνεργάτες του δημάρχου, σε σημαντικές θέσεις μάλιστα ορισμένοι από αυτούς, κατηγορούνται ότι οδηγήθηκαν στην ανεξαρτητοποίηση επειδή δεν τους εδόθησαν αμειβόμενες θέσεις.


Έχει ενδιαφέρον, πράγματι, το πόσο στενά συνδέει ο δήμαρχος τη συνοχή της παράταξης, της οποίας ηγείται, με τα αξιώματα που δίνονται στους δημοτικούς συμβούλους.

Δηλαδή, τι; Αναγνωρίζει ότι τους ενώνει η δίψα για την καρέκλα; Αναγνωρίζει ότι δεν διέθετε το ασφαλές κριτήριο για να επιλέξει συνεργάτες; Λυπηρό και πολύ ανησυχητικό…

Σπάνιο πανελλαδικά και πρώτη φορά στον Άλιμο για έναν δήμαρχο λίγο μετά το μέσον της δημοτικής περιόδου να χάνει την πλειοψηφία, καθώς διατυπώνονται σοβαρές διαφωνίες για τον τρόπο και το περιεχόμενο της πολιτικής που ακολουθεί.

Μόνο που δεν μας προκαλεί έκπληξη. Ο τρόπος που ασκεί διοίκηση ο κ. Κονδύλης, με το “καλημέρα” από το 2014, χαρακτηρίζεται από συγκεντρωτισμό, αυταρχικότητα και από αδιαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Μόνο που “Δήμος” δεν είναι μόνον η καθαρή πόλη. Κι εδώ είναι αλήθεια ότι στάθηκε τυχερός ο κ. Κονδύλης με τις προσλήψεις εργατών καθαριότητας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που επέτρεψε το Υπουργείο Εσωτερικών.

“Δήμος” πάνω από όλα σημαίνει δημοκρατία, συμμετοχή, συλλογικότητα και διαφάνεια. Κι εδώ ο κ. Κονδύλης έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο… αλλά από την ανάποδη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου