Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Η πολυβραβευμένη ταινία «Το Λιμάνι της Χάβρης» προβάλλεται στο «Καλλίπολις», την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 8.00μμΗ γαλλική δραματική ταινία «Το Λιμάνι της Χάβρης - Le Havre» του Άκι Καουρισμάκι προβάλλεται στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» στα πλαίσια της Έκθεσης Φωτογραφίας «The Story Behind Syria» που συνδιοργανώνεται από την Κοινότητα enfo.gr και το «Καλλίπολις».

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ, στον
Πολυχώρο «Καλλίπολις» (Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό), ο οποίος βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.

Η είσοδος είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου Αγίου Δημητρίου.

Δείτε στη συνέχεια το πρόγραμμα προβολών του Δεκεμβρίου:
Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:

Σκηνοθεσία Άκι Καουρισμάκι
με τους με τους Αντρέ Βιλμς, Κάτι Ούτινεν, Ζαν- Πιέρ Νταρουσέν, Μπλοντέν Μιγκέλ, Ελίνα Σάλο, Εβελίν Ντιντί.


Ο Μαρσέλ Μαρξ, ένας μποέμ τύπος που κάποτε φιλοδοξούσε να πιάσει την καλή ως συγγραφέας στο Παρίσι, έχει αποτραβηχτεί στη Χάβρη, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Γαλλίας. Πλέον μοιράζει την καθημερινότητά του ανάμεσα στο ταπεινό επάγγελμα του λούστρου, τις συχνές του επισκέψεις στο αγαπημένο του μπαρ και τη φροντίδα της Αρλετί, της βαριά άρρωστης συζύγου του.

Ένα παιχνίδι της μοίρας, όμως, θα τον φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ίντρισα, έναν ανήλικο παράνομο μετανάστη από την Αφρική, τον οποίο αναζητά η αστυνομία. Ο Μαρσέλ, βασισμένος στην έμφυτη αισιοδοξία που τον διακρίνει και στην ανθρωπιά του κοινωνικού του περιγύρου, αναλαμβάνει να τον βοηθήσει να βρει το δρόμο του. Έστω κι αν χρειαστεί να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του...

Το «Λιμάνι της Χάβρης» είναι ένα γλυκόπικρο ενήλικο παραμύθι δια χειρός Άκι Καουρισμάκι («Φώτα στο Σούρουπο», «Μποέμικη Ζωή», «Μακριά Πετούν τα Σύννεφα»), που έκλεψε τις εντυπώσεις στο 64ο Φεστιβάλ Καννών, εξασφαλίζοντας το Βραβείο της FIPRESCI, αλλά και Εύφημο Μνεία από την Οικουμενική Επιτροπή.

Ο Φινλανδός κινηματογραφιστής που το 2002 απέσπασε στις Κάννες το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για τον αριστουργηματικό και υποψήφιο για το Ξενόγλωσσο Όσκαρ «Άνθρωπο Χωρίς Παρελθόν» του, μας προσφέρει μια ακόμη σπουδαία ταινία, γεμάτη ανθρωπιά, ρομαντικό πνεύμα και αισιόδοξη διάθεση και με το χαρακτηριστικό σαρκαστικό του χιούμορ σε περίοπτη θέση. Και, όπως πάντα, αποσπά εξαίρετες ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές του. Δίποδους και... τετράποδους!

Διεθνές Φεστιβάλ Καννών 2011
Βραβείο Φιπρέσκι
Βραβείο Κριτικής Επιτροπής
Βραβείο της Οικουμενικής Κριτικής Επιτροπής - Ειδική Μνεία


Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου